• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov -3º C
  Cluj-Napoca 0º C
  Constanta -2º C
  Craiova 2º C
  Galati 0º C
  Iasi 3º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 3º C
 • 1 EUR = 4.7619 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.4653 LEI
  1 CHF = 4.1953 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4348 LEI
  1 JPY = 3.7869 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Bancă din România amendată şi obligată să returneze clienţilor 300 milioane euro

09 August, 14:11

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a anunţat joi că a sancţionat Bancpost cu 150.000 de lei şi a acuzat banca de practici comerciale incorecte, după notificări făcute de Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Constanța. Bancpost, una dintre cele mai mari bănci de la noi, ar fi comis mai multe ilegalități prin cesionarea creditelor unor clienți unei firme din Olanda, scrie profit.ro.

fonduri

Pe lângă amenda aplicată s-a dispus restituirea tuturor sumelor plătite cu titlu de dobândă, dobândă penalizatoare, penalităţi calculate şi reţinute în perioada 11 iulie 2008 – 27 martie 2018. Adică în jur de 300 milioane de euro, potrivit profit.ro.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) susţine, într-un comunicat de presă, că interesele consumatorilor au fost afectate, iar firma olandeză EFG New Europe Funding II B.V., către care Bancpost a cesionat un portofoliu de credite, nu ar fi fost autorizată.

Astfel, ANPC a aplicat măsura de restituire a sumelor de bani percepute pentru întreg portofoliul de credite cesionat de către Bancpost, reprezentând dobânzi, dobânzi penalizatoare, penalităţi calculate si reţinute în perioada 11 iulie 2008 – 27 martie 2018, când cesionar a fost EFG New Europe Funding II B.V. (actuala ERB New Europe Funding II B.V.).

"În urma acţiunii de control au fost verificate aspecte privind cesiunea de creanţe de la Bancpost S.A. la EFG New Europe Funding II B.V. (actuala ERB New Europe Funding II B.V.) fiind o persoană juridică neautorizată", se arată în comunicat.

ANPC consideră că, faţă de debitorii cedaţi, nu au fost îndeplinite formalităţile prevăzute de lege, Bancpost are "calitate procesuală pasivă şi nu se justifică calitatea de creditor a cesionarului faţă de debitorii cedaţi".

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: