• Bucuresti 20º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 15º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 21º C
  Craiova 20º C
  Galati 20º C
  Iasi 20º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.1678 LEI
  1 GBP = 5.3626 LEI
  1 CHF = 4.5176 LEI
  1 HUF = 1.3350 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.9474 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Avertizare meteo COD PORTOCALIU şi GALBEN de FURTUNI în mare parte din ţară. Este vizat şi Bucureştiul

03 Iulie, 13:37

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de furtuni pentru mare parte din ţară. Avertizare cod portocaliu a intrat în vigoare la ora 10 şi este valabilă până la noaptea, la ora 3. De asemenea, de la ora 3 intră în vigoare o avertizare cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru judeţe din Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi partea estică a Olteniei.

meteo

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 iulie, ora 10 – 04 iulie, ora 03

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În sudul, sud-estul și local în centrul și estul țării, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 03 iulie, ora 10 – 04 iulie, ora 03

Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate

În intervalul menționat, în județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Vrancea, Galați, Brașov, Covasna, Harghita, Constanța, Tulcea, precum și municipiul București și în zona de munte a județelor Mureș și Bacău, vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80...100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...70 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala la începutul intervalului în centrul țării și la munte, iar după-amiaza și în prima parte a nopții, mai ales în sud-est.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 04 iulie, ora 03 – 04 iulie, ora 10

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în sud-estul și local în sudul țării vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică:averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: