• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Avertisment privind noul drog care face victime pe litoral: Poate duce la stop cardiovascular

06 August, 13:43

Este alertă pe litoral din cauza unui nou tip de drog. Este vorba despre Funny Gas, un gaz inhalat de tineri din baloane. Reprezentanții Agenției Naționale Antidrog atrag atenția că în stațiunile din sud, tot mai multe persoane inhalează sedativul incolor utilizat, de obicei, în domeniul medical. Puțini știu însă că inhalarea gazului în mod repetat poate duce la stop cardiovascular.

litoral

Cristian Oprișan, șeful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, a explicat la Digi24 că acest gaz se folosește în domeniul medical ca anestezic și în industriile auto și alimentară, dar nu în componența produselor alimentare.

Omul nu ar trebui să intre în contact cu acest gaz, a avertizat el.

Oprișan a spus că pe plaja din Vama Veche se găsesc tot mai multe cartușe în care se află această substanță, așa că a fost amenajat un punct de salvare unde în fiecare dimineață se acordă primul ajutor celor care au nevoie.

"În Vama Veche în fiecare dimineață consultăm tineri pe plajă. Sunt și spitalizări, dar acest gaz se elimină destul de repede, așa că la primiri-urgențe medicii nu își pot da seama decât de aspectele medicale, nu și de cauză", a spus Cristian Oprișan

El a adăugat că Funny Gas nu este un drog ilicit, nu e incriminat dar că este interzisă folosirea lui din cauza efectelor din punct de vedere medical și psihologic negative pe care le produce.

"Efectele sunt asemănătoare celor legate de consumul de alcool, lipsa de coordonare a mișcărilor, vorbire incoerentă, vărsături, dureri de cap.

Consumat în cantități foarte mari în timp scurt afectează sistemul cardio- vascular și circulator. Se poate ajunge la stop cardiovascular. Este foarte periculos", a explicat Crișan.

Pentru prevenirea consumului acestui drog, el a spus că sunt echipe de specialiști și de voluntari antidrog - elevi și studenți - care informează tinerii pe plajă și în zona cluburilor din Mamaia dar și din sudul litoralului, în special din Vama Veche, despre aceste pericole.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: