• Bucuresti 17º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 12º C
  Cluj-Napoca 12º C
  Constanta 10º C
  Craiova 14º C
  Galati 15º C
  Iasi 16º C
  Suceava 15º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.8288 LEI
  1 USD = 4.4163 LEI
  1 GBP = 5.4966 LEI
  1 CHF = 4.5682 LEI
  1 HUF = 1.3438 LEI
  1 BGN = 2.4690 LEI
  1 JPY = 4.1159 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Atacul Rusiei în Marea Neagră // Dodon tace ca peștele în apă

28 Noiembrie, 08:20

Președinția Republicii Moldova tace ca peștele în apă și nu scoate un cuvânt despre cele întâmplate în Strâmtoarea Kerchi. Reporterii Deschie.MD au încercat cu insistență să obțină un comentariu de la oamenii lui Dodon, dar fără sorți de izbândă.

Dodon

Consilierul prezidențial, Maxim Lebedinschi, ne-a declarat că „Dacă instituția va lua o reacție, poziția va fi făcută publică".

La rândul său, conilierul pe politică externă al președintelui Dodon, Vladimir Șova, a refuzat să ne comenteze subiectul invocând că se află în drum spre Berlin.

Pe pagina de facebook a lui Dodon apar vrute și nevrute, dar nimic despre atacul Rusiei în Marea Neagra. Șeful statului scrie inclusiv despre o întrevedere cu Ambasadorul Rus și despre faptul că Putin l-a invitat din nou la Moscova, dar nici în acea postare nu găsim vreo referință la subiectul care a scandalizat întreaga comunitate internațională.

Vom preciza ca R.Moldova a condamnat atacul Rusiei din Marea neagră prin vocea MAEIE, a Președintelui Parlamentului, Andrian Candu și a Premierului Pavel Filip. Autoritățile de la Chișinău spun că Republica Moldova nu este afectată de instaurarea stării de război în unele regiuni ale Ucrainei. Totuși Chișinăul deschide o linie verde pentru cetățeni care pot să se informeze, în plus a fost creat un grup de lucru care discută în permanență cu autoritățile de la Kiev. Anunțul a fost făcut de premierul Filip în cadrul unui briefing de presă după o ședință care a avut loc astăzi la Guvern.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: igor dodon, razboi, Republica Moldova, rusia, Ucraina
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: