• Bucuresti 11º C
  Baia Mare 11º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 10º C
  Constanta 9º C
  Craiova 10º C
  Galati 12º C
  Iasi 13º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8246 LEI
  1 USD = 4.4133 LEI
  1 GBP = 5.4549 LEI
  1 CHF = 4.5646 LEI
  1 HUF = 1.3206 LEI
  1 BGN = 2.4668 LEI
  1 JPY = 4.1005 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Astăzi are loc prima rundă de negocieri PL-PLDM-ACUM. Detalii

05 Noiembrie, 13:37

Reprezentanții PL și cei ai PLDM vor avea astăzi prima rundă de negocieri cu blocul PAS-PPDA (sub denumirea „ACUM”). Evenimentul va avea loc la ora 15:00 la sediul PLDM, potrivit informațiilor confirmate pentru Deschide.MD de purtătorul de cuvânt al Partidului Acțiune și Solidaritate, Cristina Bujor.

ACUM

Sursa citată ne-a spus că partidul va veni cu mai multe detalii după ședința respectivă.

La rândul său, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, ne-a spus că partidul său va fi reprezentat de Chiril Moțpan și Dinu Plângău.

„Noi suntem gata să discutăm orice propunere rațională dar este o linie de la care noi nu vom da înapoi. Toți candidații buni care sunt și la PL și la PLDM pot să participe pe listele noastre și pe circumscripții doar sub brandul „ACUM”. Noi suntem gata să discutăm cu orice putere politică care are oameni buni. Și nu mă refer aici la domnul Ghimpu. În cadrul PL sunt oameni de treabă, curați care nu sunt pătați prin diferite scheme cu Plahotniuc”, a declarat Alexandru Slusari.

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat aseară că partidele extraparlamentare de opoziție pro-europene au dat curs invitației liberalilor de a se așeza la masa de negocieri și de a discuta despre participarea la următoarele alegeri parlamentare. Despre aceasta liderul PL a anunțat în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul de televiziune TV8.

Asta după ce PL a decis la ședința Biroului Politic „necesitatea imperativă de a demara procesul de negociere cu partidele proeuropene de opoziție extraparlamentară, PAS și PPDA, precum și cu PLDM, partid parlamentar care și-a asumat prin statutul său dezideratul Unirii”.

La rândul lor, PAS și PPDA au anunțat că viitorul bloc va fi format din aceste două formațiuni plus reprezentanți ai societății civile, însă sunt deschise pentru discuții și cu reprezentanții altor partide politice, care acceptă să treacă testul integrității.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: