• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.2444 LEI
  1 GBP = 5.8603 LEI
  1 CHF = 4.6190 LEI
  1 HUF = 1.3745 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.7199 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Anunţ de maximă importanţă pentru toţi clienţii Prima Casă

07 Mai, 15:34

În urma activării indicelui de referinţă pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuieşte indicele ROBOR în contractele de credit, şi a unei modificări făcute de Finanţe special pentru Prima Casă, băncile ar urma să cheme toţi clienţii care şi-au luat locuinţă prin acest program (peste 200.000 de persoane) pentru renegocierea contractului, au spus surse guvernamentale pentru ECONOMICA.NET.

prima casa

"Pentru creditele Prima Casă aflate în derulare, băncile îşi vor chema clienţii să le propună un nou nivel al dobânzii, calculat cu IRCC. După ce s-a ajuns la o înţelegere, aceasta se comunică Fondului de garantare", au declarat pentru ECONOMICA.NET surse guvernamentale.

Proiectul de HG care împinge IRCC este procesat cu rapiditate. Surse guvernamentale spun că hotărârea de guvern va fi aprobată cel mai probabil în şedinţa de guvern de săptămâna aceasta. Nu mai departe de mâine dimineaţă sunt convocate Comisiile Consiliului Economic şi Social împreună cu directori din Ministerul Finanţelor pentru a avea discuţii pe tema acestui proiect de Hotărâre de Guvern, urmând ca la ora 13.00 să se întrunească plenul CES pentru a vota proiectul de HG. Surse din interiorul CES susţin că instituţia sau cel puţin anumite comisii nu îşi vor da aviz favofabil dacă IRCC nu se va aplica şi creditelor în derulare.

Discuţiile au apărut în condiţiile în care, numărul contractelor Prima Casă aflate în derulare este foarte mare, iar instituţiile de credit şi Fondul de Garantare al Creditelor pentru IMM, nu ştiu exact cum ar trebui procedat. În plus, plafoanele pe anul acesta pentru fiecare bancă au fost negociate cu Ministerul Finanţelor şi FNGCIMM în luna februarie pentru tot anul în curs. După şedinţa de miercuri se va şti probabil mai mult, ne-au spus surse din cadrul FNGCIMM.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: