• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 26º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 26º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.7345 LEI
  1 USD = 4.2201 LEI
  1 GBP = 5.2361 LEI
  1 CHF = 4.2663 LEI
  1 HUF = 1.4497 LEI
  1 BGN = 2.4207 LEI
  1 JPY = 3.8990 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Anunţ de maximă importanţă pentru toţi clienţii Prima Casă

07 Mai, 15:34

În urma activării indicelui de referinţă pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care înlocuieşte indicele ROBOR în contractele de credit, şi a unei modificări făcute de Finanţe special pentru Prima Casă, băncile ar urma să cheme toţi clienţii care şi-au luat locuinţă prin acest program (peste 200.000 de persoane) pentru renegocierea contractului, au spus surse guvernamentale pentru ECONOMICA.NET.

prima casa

"Pentru creditele Prima Casă aflate în derulare, băncile îşi vor chema clienţii să le propună un nou nivel al dobânzii, calculat cu IRCC. După ce s-a ajuns la o înţelegere, aceasta se comunică Fondului de garantare", au declarat pentru ECONOMICA.NET surse guvernamentale.

Proiectul de HG care împinge IRCC este procesat cu rapiditate. Surse guvernamentale spun că hotărârea de guvern va fi aprobată cel mai probabil în şedinţa de guvern de săptămâna aceasta. Nu mai departe de mâine dimineaţă sunt convocate Comisiile Consiliului Economic şi Social împreună cu directori din Ministerul Finanţelor pentru a avea discuţii pe tema acestui proiect de Hotărâre de Guvern, urmând ca la ora 13.00 să se întrunească plenul CES pentru a vota proiectul de HG. Surse din interiorul CES susţin că instituţia sau cel puţin anumite comisii nu îşi vor da aviz favofabil dacă IRCC nu se va aplica şi creditelor în derulare.

Discuţiile au apărut în condiţiile în care, numărul contractelor Prima Casă aflate în derulare este foarte mare, iar instituţiile de credit şi Fondul de Garantare al Creditelor pentru IMM, nu ştiu exact cum ar trebui procedat. În plus, plafoanele pe anul acesta pentru fiecare bancă au fost negociate cu Ministerul Finanţelor şi FNGCIMM în luna februarie pentru tot anul în curs. După şedinţa de miercuri se va şti probabil mai mult, ne-au spus surse din cadrul FNGCIMM.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: