• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 31º C
  Brasov 31º C
  Cluj-Napoca 32º C
  Constanta 30º C
  Craiova 34º C
  Galati 34º C
  Iasi 34º C
  Suceava 30º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.7199 LEI
  1 USD = 4.1541 LEI
  1 GBP = 5.2701 LEI
  1 CHF = 4.2531 LEI
  1 HUF = 1.4593 LEI
  1 BGN = 2.4133 LEI
  1 JPY = 3.8580 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Antrenor de handbal, 30 de ani de închisoare pentru viol

19 Iulie, 19:33

Ion Țibru, antrenorul de handbal acuzat că a violat șapte fete minore, cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani, pe care le pregătea la un club sportiv din București, a fost condamnat marți de Judecătoria Sectorului 4 la 30 de ani închisoare. Decizia nu este definitivă.

viol

Antrenorul de handbal Ion Ţibru a fost condmnat la 30 de ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat că a violat şapte fete, cu vârste între 11 şi 14 ani, în timpul cantonamentelor sau la locuinţa sa din Bucureşti.

Profesorul trebuie să plătească, în solidar cu Ministerul Tineretului, Federaţia Română de Handbal şi două cluburi, daune morale în valoare totală de 55.000 de euro către fetele agresate.

Ion Ţibru a fost gasit vinovat de instanta de acte sexuale cu un minor si viol. In cazul fiecarei fete pe care a abuzat-o, acesta a primit condamnari cuprinse intre 5 si 8 ani de detentie, iar dupa contopirea pedepselor s-a ajuns la sentinta finala, 30 de ani de inchisoare.

Judecatoria a mai stabilit ca cele sapte victime trebuie sa primeasca daune morale in valoare de 55.000 de euro, banii urmand a fi platiti de violator si de partile responsabile civilmente, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Handbal, Asociatia Municipala de Handbal Bucuresti si Asociatia Club Sportiv Bucuresti 2010.

De asemenea, s-a stabilit si procedura de recoltare de probe biologice de la violator pentru ca acestea sa fie introduse in Sistemul National de Date Genetice Judiciare.

Ion Tibru are 65 de ani si, potrivit procurorilor, ar fi abuzat sapte fete cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani carora le era antrenor la o echipa de handbal in perioada 2013 - 2015.

Fetitele au fost violate atat in cantonamentele echipei de la Costinesti si Predeal, cat si in locuinta barbatului din Bucuresti.

Ţibru a fost trimis în judecată anul trecut, pe 7 octombrie 2015. Aflat arest preventiv, a fost judecat pentru 27 de infracţiuni de viol şi trei de corupere sexuală a minorilor, faţă de şapte fete cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani.

Antrenorul era în atenţia anchetatorilor din decembrie 2014, când mama unei fete s-a plâns de faptul că fiica ei a fost abuzată sexual de antrenorul de handbal.

Opt luni mai târziu, anchetatorii au reuşit să îl prindă în flagrant pe Ţibru. Antrenorul şi-a recunoscut atunci faptele, însă a arătat că, din punctul lui de vedere, nu a făcut nimic rău, în condiţiile în care actele sexuale au avut loc numai cu acordul fetelor. Ion Ţibru a fost arestat preventiv în 29 iunie 2015.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Ion Ţibru, antrenor al unei echipe de handbal feminin pe care acesta a organizat-o, începând din 2010, în cadrul unui club sportiv din Bucureşti, a dobândit, de-a lungul timpului, autoritate şi influenţă asupra mai multor fete din echipă, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, "persoane vulnerabile atât prin prisma vârstei, cât şi prin prisma situaţiilor personale şi familiale".

"În acest context, în perioada iulie 2013 - iunie 2015, profitând de împrejurările create în cadrul cantonamentelor pe care acesta le-a organizat - Costineşti, iulie 2013 şi iulie 2014, Predeal, decembrie 2014 - sau invitând minorele la locuinţa sa din Bucureşti, sub diverse pretexte (în special, acela de a merge împreună la diverse şcoli pentru a împărţi pliante pentru promovarea echipei de handbal), prin constrângere (de cele mai multe ori morală, dar şi fizică), a întreţinut raporturi sexuale sau a realizat alte acte de penetrare vaginală asupra acestora. O parte din aceste agresiuni au fost comise asupra unor minore în prezenţa altora", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Ţibru a fost însurat de două ori şi este tatăl a doi copii, un bărbat în vârstă de 40 de ani şi o fată de 11 ani, proveniţi din fiecare căsătorie.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: