• Bucuresti 22º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 23º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 19º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8705 LEI
  1 USD = 4.1828 LEI
  1 GBP = 5.3758 LEI
  1 CHF = 4.5108 LEI
  1 HUF = 1.3383 LEI
  1 BGN = 2.4903 LEI
  1 JPY = 3.9696 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Antena 3, daune morale de 250.000 de lei pentru Kovesi

16 Octombrie, 18:47

Tribunalul Bucureşti a decis vineri ca şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura-Codruţa Kovesi, să primească 250 de mii de lei daune morale, în dosarul în care a dat în judecată Antena 3. Judecătorii au dispus şi ca pârâţii să comunice public hotărârea definitivă pe postul Antena 3.

kovesi antena 3

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, în ultimul termen în acest proces, să admită în parte acţiunea Laurei Codruţa Kovesi, şi a obligat în solidar Antena 3 şi pe Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc să-i plătească procurorului-şef al DNA 250.000 de lei daune morale.

Instanţa a dispus şi ca pârâţii să comunice public dispozitivul hotărârii în 10 zile de la ramânerea definitivă, pe postul Antena 3.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este însă definitivă.

Kovesi ceruse despăgubiri de un milion de lei pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu care i-au fost aduse pe post. În acțiunea depusă în instanță, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 și pe cei cinci jurnalişti să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar și cheltuielile de judecată.

Şefa DNA a dat in judecata Antena 3 după ce in emisiunea ''Sinteza Zilei'' din data de 19 iunie 2014 a fost acuzata ca a musamalizat ancheta in dosarul in care se efectuau cercetari fata de Bercea Mondial si Mircea Basescu.

În iunie 2014, Kovesi a dat în judecată postul Antena 3 şi pe Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor şi Răzvan Savaliuc, pentru ”afirmaţii mincinoase" care au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane", făcute în emisiunea respectivă. Kovesi a solicitat atunci şi Inspecţiei Judiciare "demararea verificărilor necesare pentru apărarea reputaţiei profesionale şi a imaginii publice". În 24 iunie 2014, procurorul şef DNA a sesizat şi Consiliul Naţional al Audiovizualului. DNA a solicitat ca, în cadrul verificărilor, să se constate că afirmaţiile formulate în cadrul emisiunii sunt total mincinoase şi conţin elemente de natură să aducă grave atingeri reputaţiei profesionale şi imparţialităţii cu care procurorul şef al DNA îşi exercită atribuţiile de conducător şi reprezentant al acestei instituţii.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a spus, înainte de a fi audiat la DNA în dosarul în care fiul lui a reclamat presupuse fapte de trafic de influenţă care ar fi fost comise de Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, şi anume că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi, la preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, despre care susţinea că ar fi implicat în acest caz.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: