• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca -1º C
  Constanta 5º C
  Craiova -2º C
  Galati 0º C
  Iasi -4º C
  Suceava -6º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Andrian Candu a avut o întrevedere cu Ambasadorul României, Daniel Ioniță

13 Iulie, 16:01

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. În cadrul întrevederii, oficialii au remarcat dinamica accentuată a dialogului bilateral, confirmată de cele peste 20 de vizite bilaterale din ultimele 3 luni.

intrevedere

Președintele Parlamentului a reiterat interesul pentru urgentarea finalizării proiectelor de interconectare a Republicii Moldova la piaţa energetică europeană. Andrian Candu a subliniat că astăzi, Parlamentul va dezbate, în ședință plenară, proiectul de lege pentru ratificarea Contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții privind interconectare electrică Moldova – România. Anterior, Parlamentul a declarat gazoductul Ungheni-Chișinău drept utilitate publică de interes național și a votat o serie de acte legislative în acest sens.

Discuțiile au vizat și nivelul de implementare a unor proiecte importante cu impact social, finanțate de Guvernul României în cadrul programului de asistență în dezvoltare acordat Republicii Moldova.Totodată, Andrian Candu a apreciat parteneriatul Parlamentului cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ambasada României în Republica Moldova, urmare a căruia, anual, tinerii din Republica Moldova merg la tabere de vacanță în România. În perioada 14-21 august 2018, 38 de tineri, cei mai activi participanți ai concursului de fotografie ”EU sunt EUropa”, organizat de Parlament, vor beneficia de o vacanță la mare în România, în cadrul Programului de tabere „ARC” de la Sulina.

Oficialii au abordat și subiectul extinderii și diversificării cooperării comercial-economice, reiterând importanţa desfăşurării, în toamna curentă, la Chișinău, a celei de-a XI-a Sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: