• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 20º C
  Constanta 21º C
  Craiova 23º C
  Galati 24º C
  Iasi 24º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.7432 LEI
  1 USD = 4.2921 LEI
  1 GBP = 5.3799 LEI
  1 CHF = 4.3319 LEI
  1 HUF = 1.4261 LEI
  1 BGN = 2.4252 LEI
  1 JPY = 3.9747 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Andi Cristea: Mesajul PE față de R Moldova trebuie să fie unitar, rezonabil, fără nuanțe politice

27 Septembrie, 14:48

La Bruxelles se discuta in aceste zile noul raport privind implementarea Acordului de Asociere UE - Moldova.

cristea

Despre acest lucru anunță europarlamentarul român Andi Cristea care, într-o postare pe pagina personală de Facebook, precizează că față de R Moldova trebuie „construit un mesaj unitar al Parlamentului European, rezonabil si fara nuante politice.”

În context, europarlamentarul român precizează că „UE trebuie sa actioneze responsabil si intelept, pe o singura voce, sa se fereasca de dezbateri politice polarizatoare si sa nu exporte tensiunile politice de la Chisinau la Bruxelles, in functie de familiile politice.”

Andi Cristea mai precizează că „interesele cetatenilor moldoveni si mentierea R Moldova pe orbita europeana trebuie sa ramana preocuparea noastra principala”. Europarlamentarul mai precizează că se riscă ca sa fie transformat acest raport într-un mijloc de campanie electorală, util unor partide politice de la Chișinău. „Brand-ul UE ar avea de suferit căci ar redeveni subiect de controversa politica interna, dincolo de incercarile periodice ale Presedintelui Dodon de a ataca UE si a crea polarizare geopolitica.”, a sscris Andi Cristea.

Europarlamentarul precizează că a cerut în Comisia pentru politică externă să fie amânat votul pe acest raport - pe modelul folosit la alți parteneri strategici. până la finalizarea alegerilor parlamentare din R. Moldova, programate pentru februarie 2019.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: andi cristea, Mesaj, Republica Moldova, UE
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: