• Bucuresti 5º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 4º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 6º C
  Craiova 8º C
  Galati 2º C
  Iasi 1º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 8º C
 • 1 EUR = 4.7559 LEI
  1 USD = 4.1941 LEI
  1 GBP = 5.4795 LEI
  1 CHF = 4.1867 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4316 LEI
  1 JPY = 3.7885 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Andi Cristea: Mesajul PE față de R Moldova trebuie să fie unitar, rezonabil, fără nuanțe politice

27 Septembrie, 14:48

La Bruxelles se discuta in aceste zile noul raport privind implementarea Acordului de Asociere UE - Moldova.

cristea

Despre acest lucru anunță europarlamentarul român Andi Cristea care, într-o postare pe pagina personală de Facebook, precizează că față de R Moldova trebuie „construit un mesaj unitar al Parlamentului European, rezonabil si fara nuante politice.”

În context, europarlamentarul român precizează că „UE trebuie sa actioneze responsabil si intelept, pe o singura voce, sa se fereasca de dezbateri politice polarizatoare si sa nu exporte tensiunile politice de la Chisinau la Bruxelles, in functie de familiile politice.”

Andi Cristea mai precizează că „interesele cetatenilor moldoveni si mentierea R Moldova pe orbita europeana trebuie sa ramana preocuparea noastra principala”. Europarlamentarul mai precizează că se riscă ca sa fie transformat acest raport într-un mijloc de campanie electorală, util unor partide politice de la Chișinău. „Brand-ul UE ar avea de suferit căci ar redeveni subiect de controversa politica interna, dincolo de incercarile periodice ale Presedintelui Dodon de a ataca UE si a crea polarizare geopolitica.”, a sscris Andi Cristea.

Europarlamentarul precizează că a cerut în Comisia pentru politică externă să fie amânat votul pe acest raport - pe modelul folosit la alți parteneri strategici. până la finalizarea alegerilor parlamentare din R. Moldova, programate pentru februarie 2019.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: andi cristea, Mesaj, Republica Moldova, UE
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: