• Bucuresti 1º C
  Baia Mare 9º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca 5º C
  Constanta 6º C
  Craiova -2º C
  Galati 2º C
  Iasi 1º C
  Suceava 4º C
  Timisoara 6º C
 • 1 EUR = 4.7788 LEI
  1 USD = 4.3105 LEI
  1 GBP = 5.5968 LEI
  1 CHF = 4.4485 LEI
  1 HUF = 1.4200 LEI
  1 BGN = 2.4433 LEI
  1 JPY = 3.9118 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Andi Cristea: Mesajul PE față de R Moldova trebuie să fie unitar, rezonabil, fără nuanțe politice

27 Septembrie, 14:48

La Bruxelles se discuta in aceste zile noul raport privind implementarea Acordului de Asociere UE - Moldova.

cristea

Despre acest lucru anunță europarlamentarul român Andi Cristea care, într-o postare pe pagina personală de Facebook, precizează că față de R Moldova trebuie „construit un mesaj unitar al Parlamentului European, rezonabil si fara nuante politice.”

În context, europarlamentarul român precizează că „UE trebuie sa actioneze responsabil si intelept, pe o singura voce, sa se fereasca de dezbateri politice polarizatoare si sa nu exporte tensiunile politice de la Chisinau la Bruxelles, in functie de familiile politice.”

Andi Cristea mai precizează că „interesele cetatenilor moldoveni si mentierea R Moldova pe orbita europeana trebuie sa ramana preocuparea noastra principala”. Europarlamentarul mai precizează că se riscă ca sa fie transformat acest raport într-un mijloc de campanie electorală, util unor partide politice de la Chișinău. „Brand-ul UE ar avea de suferit căci ar redeveni subiect de controversa politica interna, dincolo de incercarile periodice ale Presedintelui Dodon de a ataca UE si a crea polarizare geopolitica.”, a sscris Andi Cristea.

Europarlamentarul precizează că a cerut în Comisia pentru politică externă să fie amânat votul pe acest raport - pe modelul folosit la alți parteneri strategici. până la finalizarea alegerilor parlamentare din R. Moldova, programate pentru februarie 2019.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: andi cristea, Mesaj, Republica Moldova, UE
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: