• Bucuresti 31º C
  Baia Mare 25º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 22º C
  Craiova 29º C
  Galati 28º C
  Iasi 28º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.7601 LEI
  1 USD = 4.2518 LEI
  1 GBP = 5.3997 LEI
  1 CHF = 4.2288 LEI
  1 HUF = 1.4614 LEI
  1 BGN = 2.4338 LEI
  1 JPY = 3.8845 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Andi Cristea: Mesajul PE față de R Moldova trebuie să fie unitar, rezonabil, fără nuanțe politice

27 Septembrie, 14:48

La Bruxelles se discuta in aceste zile noul raport privind implementarea Acordului de Asociere UE - Moldova.

cristea

Despre acest lucru anunță europarlamentarul român Andi Cristea care, într-o postare pe pagina personală de Facebook, precizează că față de R Moldova trebuie „construit un mesaj unitar al Parlamentului European, rezonabil si fara nuante politice.”

În context, europarlamentarul român precizează că „UE trebuie sa actioneze responsabil si intelept, pe o singura voce, sa se fereasca de dezbateri politice polarizatoare si sa nu exporte tensiunile politice de la Chisinau la Bruxelles, in functie de familiile politice.”

Andi Cristea mai precizează că „interesele cetatenilor moldoveni si mentierea R Moldova pe orbita europeana trebuie sa ramana preocuparea noastra principala”. Europarlamentarul mai precizează că se riscă ca sa fie transformat acest raport într-un mijloc de campanie electorală, util unor partide politice de la Chișinău. „Brand-ul UE ar avea de suferit căci ar redeveni subiect de controversa politica interna, dincolo de incercarile periodice ale Presedintelui Dodon de a ataca UE si a crea polarizare geopolitica.”, a sscris Andi Cristea.

Europarlamentarul precizează că a cerut în Comisia pentru politică externă să fie amânat votul pe acest raport - pe modelul folosit la alți parteneri strategici. până la finalizarea alegerilor parlamentare din R. Moldova, programate pentru februarie 2019.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: andi cristea, Mesaj, Republica Moldova, UE
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: