• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 15º C
  Brasov 16º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 14º C
  Craiova 22º C
  Galati 20º C
  Iasi 18º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 19º C
 • 1 EUR = 4.7509 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.5172 LEI
  1 CHF = 4.2187 LEI
  1 HUF = 1.5039 LEI
  1 BGN = 2.4291 LEI
  1 JPY = 3.8010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Anatol Șalaru: Victoria lui Năstase, folosită ca pretext de a ataca România

06 Iunie, 14:04

Atacurile pe care Andrei Năstase le-a declanșat asupra României imediat după victoria în alegerile pentru funcția de primar al Chișinăului au adus un răspuns dur din partea liderului PUN, Anatol Șalaru.

salaru

Într-o postare făcută pe pagina personală de Facebook, Șalaru menționează faptul că victoria în alegeri a lui Năstase este urmare a unui vot geopolitic, care a făcut ca forțele pro-ruse să nu acceadă la conducerea Chișinăului.

În context, președintele PUN taxează atacurile pe care Andrei Năstase le-a declanșat la adresa României.

Din păcate, la nici o zi de la câștigarea alegerilor, Andrei Năstase și alți pro-europeni au pornit atacurile la adresa României. Nu sunt fan al PSD, dar, este absurd să acuzi guvernul României că lucrează pentru Plahotniuc. Este absurd să crezi că un stat NATO și UE se află la cheremul cuiva de pe Bâc.”, a scris Anatol Șalaru, în al cărui opinie, după alegerile de la primăria capitalei nu se încearcă altceva decât învinovățirea României pentru tot ce se întâmplă în R. Moldova.

Nu sufăr de scenarită, însă, aceste atacuri informaționale la adresa României, susținute inclusiv de la București de politicieni pe post de idioți utili, par a face parte dintr-un mecanism de decredibilizare a României și eliminare a ei din Republica Moldova”, a precizat Anatol Șalaru.

Președintele PUN a mai făcut referire și la sprijinul necondiționat pe care România l-a oferit permanent R. Moldova.

Indiferent de culoarea politică a Guvernului român, politica României ca țară a fost una de sprijin necondiționat pentru cetățenii din Republica Moldova. Ca unionist, cred că loialitatea față de statul român este o obligație. Să nu uităm că, înainte de a fi pro-europeni suntem români!”, a specificat Șalaru.

 

 

Precizăm faptul că, la o zi după ce a câștigat alegerile din Chișinău, într-un interviu acordat unui post de televiziune românesc, Andrei Năstase a criticat guvernul de la București pentru ceea ce liderul PPDA consideră a fi „sprijin pentru Plahotniuc”.

De asemenea, acest gen de atitudini menite să decredibilizeze imaginea României în R. Moldova au avut și niște formatori de opinie de la București.

Astfel, Armand Goșu, unul dintre lobbv-știi din România ai lui Năstase, a atacat pe pagina personală de Facebook toate instituțiile de la București, inclusiv cele care țin de securitatea României, doar pentru că el consideră că acestea „au jucat pe mâna lui Plahotniuc”.

 

 

O astfel de abordare care să ducă în derizoriu tot sprijinul pe care România îl oferă R. Moldova a avut-o la București și Pavel Lucescu, nimeni altul decât consultantul de campanie al lui Andrei Năstase. Într-un interviu acordat unui portal de peste Prut, Pavel Lucescu reproșează României că sprijinul concret pe care Bucureștiul îl oferă pentru parcursul european al R. Moldova ar fi de fapt „protecție acordată lui Plahotniuc.”

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: