• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9491 LEI
  1 USD = 4.3869 LEI
  1 GBP = 5.8407 LEI
  1 CHF = 4.7398 LEI
  1 HUF = 1.3444 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8469 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Anatol Șalaru (PUN): Votul acordat unioniștilor penali este un vot dat lui Dodon

29 Ianuarie, 16:13

Președintele Partidului Unității Naționale (PUN) afirmă că a tot sperat ca partidele declarate unioniste să renunțe la participare și să sprijine blocul ACUM „în acest scrutin de maximă importanță pentru viitorul românesc al Basarabiei", dar, din păcate, s-a dovedit că interesele personale ale unor lideri unioniști, în special dorința de a scapa de pușcărie, au primat, aceștia devenind candidați „spoiler".

Salaru

„O dovadă în acest sens este jocul PL de-a alianța cu ACUM și rolul de acoperire prestat de zisa convenție euro-unionistă, care a dispărut la fel de repede cum a și apărut. Mai mult, PL și Dorin Chirtoacă și-au făcut un obiectiv din a-i ataca pe Maia Sandu și Andrei Năstase, cu care, chipurile, ar dori o alianță postelectorală, uitând cu totul de PSRM și Igor Dodon", se arată în mesajul postat de Șalaru pe pagina sa de Facebook.

Liderul PUN menționează că este important ca în aceste alegeri să primeze logica și realismul.

„Un vot acordat unioniștilor penali care au intrat în cursa electorală numai pentru a scăpa de pușcărie este un vot dat lui Dodon și partidei ruse", notează acesta.

Anatol Șalaru îndeamnă alegătorii să iasă la vot și să susțină blocul electoral „ACUM DA PAS": „ACUM mai mult ca oricând este necesar să ieșim la vot în număr cât mai mare. Cu cât vom ieși mai mulți la vot, cu atât victoria blocului ACUM va fi mai legitimă, iar șansele de fraudare vor scădea".

La mijlocul lunii decembrie, reprezentanții PUN au declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că formațiunea nu va participa la alegerile paralmentare din 24 februarie, ci va susține blocul ACUM.

„Facem apel la toți unioniștii să participe masiv la alegerile din 24 februarie 2019 și să voteze blocul ACUM. Fără o mobilizare exemplară la alegeri în jurul blocului ACUM, Republica Moldova va înceta să existe ca stat, transformându-se într-un apendice aflat la cheremul Rusiei, care va folosi și împotriva Ucrainei, României și a întregului spațiu euroatlantic", a spus Șalaru, adăugând că „dacă trebuie, vom sacrifica partidul, deoarece adevărații unioniști nu își doresc funcții".

Vom aminti că Partidul Liberal și-a exprimat inițial dorința de a se face parte din blocul ACUM. După câteva întrevederi în format extins PPDA+PAS, PLDM și PL, a izbucnit un scandal public soldat cu izolarea liberalilor de blocul opoziției proeuropeane extraparlamentare. La scurt timp, PL a anunțat că va merge singur în campania electorală și a făcut apel către alte formațiuni și organizații unioniste să se coaguleze în jurul lor. Apelul lui Chirtoacă a fost trecut cu vederea, iar fostul vicepreședinte al partidului, Valeriu Munteanu, a declarat public că negocierile cu blocul ACUM au fost mimate și că PL niciodată nu și-a dorit o colaborarea cu Maia Sandu și Andrei Năstase.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: