• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 25º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Anatol Șalaru invită deputații socialiști cu cetățenia română să voteze pentru Traian Băsescu

15 Aprilie, 09:10

Președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, îi învită pe parlamentarii socialiști din Legislativul Republicii Moldova, care dețin cetățenia română, să voteze la alegerile europarlamentare pe Traian Băsescu și echipa Partidului Mișcarea Populară. Un anunț în acest sens a fost făcut azi în cadrul prezentării programului PMP pentru alegerile europarlamentare „Uniți în Europa”.

Anatol Salaru

Îi invit pe parlamentarii socialiști să-l voteze pe președintele Traian Băsescu, deoarece dacă nu au renunțat la cetățenia română este destul de clar că au mai multă încredere în viitorul României de cât în viitorul Republicii Moldova sau în prietenia cu Putin”, a declarat Anatol Șalaru.

Președintele PUN a menționat că indiferent unde locuiesc românii, este important ca ei să aibă în Parlamentul European reprezentanți care să poată apăra și promova interesele României și care să explice că Reunificarea României este în interesul nu dar al românilor dar și al Uniunii Europene.

O Românie Mare Europeană ar crește capacitatea Uniuni și a NATO de a furniza mai multă stabilitate și securitate într-o regiune care cu fiecare zi devine mai instabilă și se transformă încet, încet în butoiul cu pulbere al al actualului sistem international”, a spus el.

Amintim că șase deputați socialiști din Legislativul precedent dețin cetățenia română și, în ciuda declarațiilor anterioare, nu s-au dezis de aceasta și nici nu au făcut vreun demers în acest sens.

Cei șase sunt Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi.

În actualul Parlament au acces patru dintre aceștea. Anatolie Labuneț și Ghenadi Mitriuc au rămas fără mandate.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: