• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9490 LEI
  1 USD = 4.3853 LEI
  1 GBP = 5.8544 LEI
  1 CHF = 4.7366 LEI
  1 HUF = 1.3432 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8663 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ANAF mută online depunerea declarațiilor de înregistrare fiscală/de radiere a înregistrării fiscale

12 Octombrie, 12:23

ANAF a pregătit un proiect de ordin pentru a introduce depunerea online a declarațiilor de înregistrare fiscală/de radiere a înregistrării fiscale.

anaf

Acestea se depun în prezent pe hârtie, dar ANAF a anunțat că din martie anul următor nu va mai primi documente pe hârtie, firmele și persoanele care desfășoară profesii liberale și activități independente urmând să fie obligate să se înregistreze în SPV pentru schimb de documente cu Fiscul. Acest demers presupune ca formularele ANAF să poată fi depuse online. Pentru a intra în vigoare, ordinul trebuie aprobat și publicat în Monitorul Oficial. "Pentru a sprijini activitatea de conformare voluntară a contribuabililor în vederea îndeplinirii obligației de înregistrare fiscală și pentru eficientizarea administrării fiscale, prin prezentul proiect de ordin se propune extinderea modalității de depunere a declarațiilor de înregistrare fiscală/de radiere a înregistrării fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanță", potrivit ANAF.

Datele cuprinse în registrul contribuabililor se completează/modifică pe baza informațiilor comunicate de contribuabil/plătitor, prin depunerea declarației de înregistrare fiscală/mențiuni/radiere a înregistrării fiscale. În prezent, înregistrarea fiscală inițială a contribuabililor se poate realiza numai prin depunerea declarației, în format hârtie, la registratura organului fiscal competent ori prin transmiterea acesteia prin poștă cu scrisoare recomandată.

Mențiunile ulterioare înregistrării fiscale pot fi transmise prin mijloace electronice, prin completarea formularului 700 "Declarație pentru înregistrarea/modificarea în mediu electronic a mențiunilor ulterioare înregistrării fiscale”.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: