• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 26º C
  Craiova 21º C
  Galati 26º C
  Iasi 27º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.6550 LEI
  1 USD = 3.9774 LEI
  1 GBP = 5.2757 LEI
  1 CHF = 3.9781 LEI
  1 HUF = 1.4457 LEI
  1 BGN = 2.3800 LEI
  1 JPY = 3.5378 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Amenzi pentru producătorii și magazinele care vând miere din înlocuitori

22 Februarie, 13:23

Producătorii, dar și magazinele care pun pe piață miere și produse apicole pentru consum, știind că acestea sunt obținute din înlocuitori, vor primi amenzi de până la 25.000 de lei.

albine

Autorizația de funcționare le va fi suspendată 6 luni. România a ajuns pe primul loc la producția de miere în Uniunea Europeană, dar în ultima perioadă au apărut în mediul virtual tot mai multe informații despre mierea contrafăcută, care s-ar găsi în diferite lanțuri de magazine.

La nivelul Parlamentului a fost pregătit acum un proiect cu noi reglementări prin care să fie evitată falsificarea mierii cu diferite adaosuri, în special artificiale, și să fie stabilite condițiile în care mierea poate fi etichetată ca "produs românesc".

Parlamentarii arată că mierea este un produs usor de falsificat, cea mai uzată tehnică fiind cea a amestecului de produse apicole.

"Mai grav este însă când consumatorul este înșelat prin comercializarea unui produs care conține sau nu miere alături de glucoză industrială obținută prin hidroliza amidonului din porumb sau din cartofi. Acest tip de glucoză în stare lichidă are un gust aproape identic cu cel al mierii si este aproape imposibil de depistat la degustare. Consumul pe termen lung al mierii cu glucoză privează consumatorii de beneficiile mierii naturale si poate pune în pericol sănătatea", arată autorii proiectului de lege.

Citeste mai mult despre: amenzi, miere, producatori
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: