• Bucuresti 9º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 13º C
  Craiova 8º C
  Galati 8º C
  Iasi 8º C
  Suceava 5º C
  Timisoara 8º C
 • 1 EUR = 4.6400 LEI
  1 USD = 3.9322 LEI
  1 GBP = 5.2076 LEI
  1 CHF = 3.9662 LEI
  1 HUF = 1.4878 LEI
  1 BGN = 2.3724 LEI
  1 JPY = 3.4928 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Amendă de la Protecţia Consumatorului pentru un magazin din Odorheiu Secuiesc

01 Septembrie, 15:22

Un comisar de la Protecția Consumatorului s-a dus vineri dimineaţă la magzinul din Odorheiu Secuiesc unde a solicitat în limba română să fie servit.

magazin

Povestea a fost identică cu cea a persoanei care a realizat înregistrarea cu vânzătoarea care refuză să îl servească pentru că vorbea în româneşte.

"Ca urmare a informaţiilor apărute, am dispus o autosesizare... Echipa trimisă de noi a supravegheat activitatea grill-ului respectiv şi a constatat că, în momentul în care un consumator încerca să discute în limba română cu vânzătoarea, ea nu reuşea să înţeleagă. Nu cunoştea corect limba română, nici după ce ne-am legitimat şi a venit managerul magazinului, persoana a arătat că nu stăpâneşte limba română. E inacceptabil, managerul a spus că nu poate solicita obligativitatea cunoaşterii limbii române, că ar fi o discriminare etnică. S-a aplicat o sancţiune de 10.000 de lei, o abatere repetată duce la suspendarea activităţii. Nu e un caz singular, există şi la alţi agenţi economici şi anumite unităţi", a declarat Sorin Susanu, Comisarul şef regional.

Citeste mai mult despre: amenda, magazin, odorheiu secuiesc
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: