• Bucuresti 19º C
  Baia Mare 20º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 18º C
  Constanta 19º C
  Craiova 21º C
  Galati 19º C
  Iasi 18º C
  Suceava 17º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.8731 LEI
  1 USD = 4.1224 LEI
  1 GBP = 5.3888 LEI
  1 CHF = 4.5473 LEI
  1 HUF = 1.3352 LEI
  1 BGN = 2.4916 LEI
  1 JPY = 3.9325 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ambasadorul SUA la Chișinău: Rusia s-ar putea implica în alegerile parlamentare din R. Moldova

12 Decembrie, 10:24

Federația Rusă s-ar putea implica în alegerile parlamentare din Republica Moldova din 24 februarie 2019, a declarat, ieri, la Bălți, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în republica noastră, Derek J. Hogan.

ambasador

În timpul vizitei oficiale efectuate în municipiul Bălți, diplomatul american s-a întâlnit cu viceprimarii Ghenadie Șmulschii și Lilia Sava. Unul dintre scopurile vizitei Ambasadorului Derek Hogan a fost legat de apropierea parlamentarelor din 24 februarie 2019, transmite nordnews.md. Pe lângă reprezentanții administrației publice locale, Hogan s-a întâlnit și cu reprezentanții partidelor politice în teritoriu. 

„Cunoaștem că sunteți în ajunul alegerilor parlamentare și am dorit să mă informez cum decurge procesul aici”, a declarat Derek J. Hogan.

De asemenea, el a menționat că este posibil ca Federația Rusă să intervină în alegerile din 24 februarie 2019, la fel cum a făcut-o în Statele Unite în 2016. „Vrem să-i informăm despre experiența noastră, pentru că este absolut posibil ca acest lucru să se întâmple aici”, a subliniat Ambasadorul SUA.

„Credem că implicarea în afacerile interne ale unei țări nu este o raritate. După cum ați observat, acest lucru s-a întâmplat și în SUA și credem că este foarte posibil ca acest lucru să se întâmple și aici. Așa că lucrăm foarte activ cu autoritățile de toate nivelurile, cu partidele politice, pentru a le informa despre experiența noastră”, a remarcat diplomatul american.

Analistul politic, Igor Boțan, a precizat pentru NordNews că declarația făcută de diplomațul americani la Bălți este foarte importantă și utilă.

„Ceea ce promovează propagandiștii se pliază pe profilul cetățenilor și asta este un pericol. Dacă Statele Unite ale Americii pot ajuta Republica Moldova în acest sens, cred că este un mesaj foarte bun, util. Oamenii trebuie protejați de imixtiuni din afară”, spune Igor Boțan.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: