• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8725 LEI
  1 USD = 3.9845 LEI
  1 GBP = 5.6427 LEI
  1 CHF = 4.4025 LEI
  1 HUF = 1.3531 LEI
  1 BGN = 2.4912 LEI
  1 JPY = 3.7566 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ambasadorul Rusiei l-a Chișinău l-a felicitat pe penalul Ilan Shor

17 Aprilie, 10:40

Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Politic „ȘOR”, penalul Ilan Șor, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, Oleg Vasnețov. Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, principalele subiecte de discuție ale celor doi oficiali s-au referit la situația politică din R. Moldova, rezultatele alegerilor parlamentare, dar și relațiile bilaterale dintre cele două țări.

sor

Potrivit sursei citate, Ilan Șor a menționat faptul că „relațiile de prietenie dintre cele două țări și popoarele lor au tradiții seculare, au un trecut, un prezent și un viitor comun”.

Totodată, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” au remarcat necesitatea fortificării relațiilor interetnice, dar și a păstrării multilingvismului în R. Moldova, inclusiv cunoașterea și vorbirea limbii ruse pe teritoriul țării, pentru că „limba rusă este limbă de comunicare la nivel internațional”.

Liderul fracțiunii parlamentare a vorbit și despre proiectele de succes realizate în municipiul Orhei. Astfel, Ilan Șor l-a invitat pe Ambasadorul Federației Ruse în Moldova într-o vizită la Orhei, pentru a face cunoștință cu proiectele implementate de echipa sa, cu care activează din 2015.

Potrivit comunicatului, diplomatul rus l-a felicitat pe Ilan Șor și echipa sa cu rezultatele obținute la scrutinul parlamentar din 24 februarie și i-a urat realizări în activitatea de deputat, chiar dacă Judecătoria Chișinău, oficiul Buiucani, a emis pe 21 iunie 2017, o hotărâre prin care actualul primar de Orhei a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare.

În plus, 4 din cei 7 deputați din fracțiunea lui Șor sunt figuranți în Raportul Kroll. Ilan Shor conduce lista alături de oamenii săi de încredere - primarul comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber despre care Kroll spune că ar fi luat un credit neperformant de aproape 70000 de euro,  Maria Albot - cea care era mandatată să efectueze cele mai dubioase tranzacții ale companiilor lui Shor implicate în frauda bancară se află pe locul patru în listă și Regina Apostolova despre care Kroll spune că a luat un credit neperformant de aproape 5 milioane de lei.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ambasador, Ilan Sor, penal, Republica Moldova, rusia
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: