• Bucuresti 26º C
  Baia Mare 21º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 20º C
  Constanta 22º C
  Craiova 23º C
  Galati 25º C
  Iasi 22º C
  Suceava 19º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.6686 LEI
  1 USD = 4.0026 LEI
  1 GBP = 5.3249 LEI
  1 CHF = 4.0461 LEI
  1 HUF = 1.4420 LEI
  1 BGN = 2.3871 LEI
  1 JPY = 3.6343 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ambasadorul Ioniță despre Declarațiile de Unire: Românii au tot dreptul să se bucure

07 Martie, 12:30

Prezent aseară la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, Daniel Ioniță, Ambasadorul României la Chișinău, și-a expus opinia asupra valului de Seclarații de Unire care a cuprins R. Moldova.

Daniel Ionita

Astfel, la întrebarea moderatoarei cu privire la subiectul Declarațiilor de Unire, Daniel Ioniță a precizat că, inclusiv în contextul Anului Centenarului, „românii, cei care simt românește, au tot dreptul să se bucure”, menționând totuși că aceste declarații au un caracter pur simbolic, fără nicio conotație juridică și care semnifică apartenența la anumite idei naționale.

Din punct de vedere al sentimentelor pe care adoptarea Declarațiilor de Unire i le trezește, Ambasadorul României la Chișinău a precizat că semnarea acestora nici nu îl bucură în mod neapărat, dar nici nu îl întristează în mod special.

Nu mă bucură pentru că, cu siguranță, Declarațiile de Unire simbolice vor fi folosite de anumiți politicieni de la Chișinău tocmai pentru a lovi împotriva României.”, a spus Daniel Ioniță, scoțând în evidență sentimentul sincer al unioniștilor, sentimente care „ar putea fi confiscate de politicieni”.

„Segmentul unionist este o realitate. Nnici nu îl poți ignora, nici nu poți să îl hiperbolizezi”, a încheiat Ambasadorul României la Chișinău.

Amintim că, până în prezent, 100 de localități și 3 raioane din R. Moldova au adoptat Declarații de Unire simbolice cu România.

De asemenea, ca răspuns, și aleșii locali din două localități de peste Prut au semnat astfel de Declarații de Unire.

Sursa: deschide.md

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: