• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8745 LEI
  1 USD = 4.0189 LEI
  1 GBP = 5.5210 LEI
  1 CHF = 4.5279 LEI
  1 HUF = 1.3547 LEI
  1 BGN = 2.4923 LEI
  1 JPY = 3.8734 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ambasada Ucrainei regretă votul pro-rus al lui Năstase și Bătrâncea la APCE

26 Iunie, 11:48

Ambasada Ucrainei la Chișinău regretă voturile deputatului PPDA Andrei Năstase şi socialistului Vlad Batrîncea, prin care au ajutat Moscova să-și recapete, după cinci ani, dreptul de vot în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Misiunea diplomatică a reacţionat, la scurt timp, după ce a apărut informaţia.

Ucraina

„Suntem martorii faptului că mulţi politicieni europeni, în special Năstase, pe care îl consider un politician european, printr-un dialog constructiv cu Rusia, poate sta la masa negocierilor și este de acord să îndeplinească orice obligaţiune cerută de Moscova. Ucraina consideră că este o poziție eronată", a spus însărcinatul cu afaceri Ambasada Ucrainei, Vladimir Boeciko.

Diplomații ucraineni speră că Moldova va susține şi în continuare suveranitatea și integritatea teritorială a ţării vecine.

„Ucraina speră că poziția noului Guvern al Republicii Moldova privind susținerea suveranității și integrității teritoriale a țării mele va rămâne neschimbată", a spus însărcinatul cu afaceri Ambasada Ucrainei, Vladimir Boeciko.

Rezoluţia APCE în favoarea Rusiei a fost votată în noaptea de 25 iunie. Colegul de coaliţie a lui Năstase, Mihai Popuşoi, s-a expus împotriva acesteia. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei este un organ consultativ, format din reprezentanții ai parlamentelor din 47 de state, inclusiv Republica Moldova. Federaţia Rusă a fost lipsită de dreptul de vot în cadrul instituției europene, în 2014, odată cu anexarea Crimeei. Din 2017, Moscova nu a mai plătit contribuții la bugetul Consiliului Europei.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: andrei nastase, APCE, regret, Republica Moldova, rusia, Ucraina, Vot
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: