• Bucuresti 9º C
  Baia Mare 16º C
  Brasov 10º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 8º C
  Craiova 10º C
  Galati 6º C
  Iasi 5º C
  Suceava 5º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.6590 LEI
  1 USD = 4.1340 LEI
  1 GBP = 5.3404 LEI
  1 CHF = 4.0924 LEI
  1 HUF = 1.4427 LEI
  1 BGN = 2.3821 LEI
  1 JPY = 3.6288 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ambasada României în RM, despre blocarea unioniștilor: Urmărim ca drepturile românilor să fie respectate!

28 August, 14:36

Ambasada României în Republica Moldova s-a autosesizat cu privire la existența unui grup de cetățeni români care, la data de 27 august 2018, au dorit să intre pe teritoriul Republicii Moldova, precum și cu privire la comunicatul de presă transmis de Polița de Frontieră a Republicii Moldova.

ambasada

Conform precizărilor instituției menționate, ”cetățenilor români, care fac parte din Marșul Unirii, nu li s-a permis trecerea frontierei de stat, fiind întorși la intrarea în Republica Moldova. Motivul interzicerii este perturbarea ordinii publice în zona de frontieră, cu încălcarea regimului punctelor de trecere.”

Menționăm că aceasta a fost o decizie a autorităților Republicii Moldova, iar Ambasada României la Chișinău urmărește ca în dialogul cu autoritățile din Republica Moldova drepturile cetățenilor români să fie respectate, în conformitate cu reglementările interne din acest stat și obligațiile internaționale ale Republicii Moldova.

Din punctul de vedere al autorităților de frontieră române, grupul de persoane care s-a prezentat în cursul dimineții de 27 august a.c. în Punctul de Trecere a Frontierei Albița nu a perturbat în niciun fel ordinea și liniștea publică în partea românească punctului de frontieră și nici nu a adus atingere regimului juridic al frontierei de stat.

Vom preciza că unioniștii au ajuns în punctul de trecere al frontierei unde s-au așezat pe trotuar amenințând cu greva foamei. Ei spun că li s-au încălcat drepturile fundamentale și așteaptă o reacție din partea Consulatului României de la Chișinău.

Între timp, reprezentanții poliției de frontieră au comunicat pentru Deschide.MD că participanților la Marșul Unionist li s-au ridicat pașapoartele iar în aceste momente se procesează datele lor. În scur timp, PF va anunța dacă le permite accesul tuturor sau vor păstra anumite interdicții de trecere a frontierei.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: