• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9487 LEI
  1 USD = 4.3767 LEI
  1 GBP = 5.8121 LEI
  1 CHF = 4.7595 LEI
  1 HUF = 1.3605 LEI
  1 BGN = 2.5302 LEI
  1 JPY = 3.8642 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alin Nica, preşedintele PNL Timiş: Conflictul naţional cu USR-PLUS s-a născut din rezistenţa PNL la şantaj

02 Septembrie, 14:52

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a anunţat pe pagina sa de Facebook, că a votat rezoluţia de susţinere pentru premierul Florin Cîţu şi a arătat că întreg conflictul naţional cu partenerii de coaliţie de la USR PLUS ”s-a născut din rezistenţa PNL la şantaj” şi că aceştia au cerut lucruri care nu au legătură cu interesele cetăţenilor.

alin nica

”Am votat astăzi în Biroul Naţional Permanent PNL rezoluţia de susţinere pentru exercitarea, în continuare, de către Florin Cîţu a funcţiei de premier al Guvernului României. Chiar de la începutul guvernării, în Coaliţie, a fost vizibilă, la nivel naţional, lipsa de experienţă a echipei USR-PLUS. Pe parcurs, lucrurile s-au agravat deoarece aceia care nu ştiu şi nu înţeleg administraţie au început să îşi crească orgoliile şi să promoveze interese de grup. De la declaraţii pompoase la fapte concrete este un drum lung pe care majoritatea liderilor USR-PLUS nu au capacitatea să îl parcurgă. Ca să-şi mascheze neputinţa, încearcă să abată atenţia de la problemele aflate în discuţie şi inventează conspiraţii şi explicaţii fantasmagorice fără legătură cu realitatea”, a scris Alin Nica pe Facebook.

Liderul PNL Timiş mai scrie că USR PLUS a blocat dezvoltarea comunitatilor locale ca să obţină avantaje de partid.
”Conflictul Naţional cu USR-PLUS s-a născut din rezistenţa PNL la şantaj şi nu am nicio reţinere să afirm asta. Liderii naţionali USR-PLUS au forţat limitele Coaliţiei şi au cerut lucruri care nu au legătură cu interesele cetăţenilor. Cu alte cuvinte, au riscat blocarea dezvoltării comunităţilor locale ca să obţină avantaje de partid. Iar când şantajul nu a funcţionat, au ieşit public, zgomotoşi ca de obicei, să se vaite din motive inventate”, a scris Nica.
Alin Nica a mai precizat că speră ca ieşirile publice ale USR PLUSsă fie doar ”un derapaj temporar”.
”Programul Anghel Saligny nu este despre ambiţii, ci despre dorinţa noastră, ca formaţiune a Coaliţiei, de a guverna şi în folosul comunităţilor locale. Noi, PNL, încă ne exprimăm ca parteneri ai unei coaliţii şi avem încredere că, în al doisprezecelea ceas, USR-PLUS va onora responsabilitatea de a guverna împreună”, a mai scris Nica.
Acesta consideră că un partid cu intenţii oneste nu se poate coaliza cu AUR.
”Nu cred că un partid cu intenţii oneste se poate coaliza cu AUR şi poate vota împotriva propriului Guvern. Sper ca ieşirile publice USR-PLUS să fie doar un derapaj temporar, căci dincolo de orice diferenţe, ceea ce ne uneşte şi ne-a adus împreună cântăreşte mult mai mult: dorinţa de a moderniza cu adevărat România şi de a ţine PSD mai departe în opoziţie. Programul Anghel Saligny este despre acces la servicii de bază ale secolului 21 într-o ţară europeană. Apa şi canalul, reţeaua de gaz şi drumurile moderne trebuie să ţină de firescul vieţii de zi cu zi al fiecărui român, din fiecare localitate a ţării. Este o normalitate şi o necesitate pe care actuala Coaliţie s-a angajat să le realizeze, iar dacă USR-PLUS continuă să submineze guvernarea, sunt sigur că premierul Florin Cîţu va asigura dezvoltarea României şi fără contribuţia unor aliaţi care în loc să ajute România, o încurcă”, a mai scris Nica.
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: