• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alfred Simonis, atac la Teodorovici

20 August, 15:41

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis susţine că Eugen Teodorovici este „un personaj destul de exotic” şi nu ar lua în serios fiecare demers al acestuia, cu trimitere la faptul că fostul ministru de Finanţe a cerut instanţei să amâne Congresul PSD.

simonis

Întrebat cum comentează acţiunea lui Eugen Teodorovici, liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a precizat că nu ar lua în serios toate demersurile acestuia. „Nu vreau să comentez probleme interne de partid. Nu sunt la curent cu acţiunea domnului Teodorovici. Aş spune doar că domnul Teodorovici este un personaj destul de exotic şi n-aş lua în serios fiecare demers pe care acesta îl face. Însă, până la urmă este foarte complicat să înţeleg cum contestă legitimitatea unei conduceri căreia i se adresează de câte ori doreşte să facă un demers. De exemplu, candidatura dânsului a fost adresată actualei conduceri a partidului. Sunt chestiuni care se bat cap în cap din punct de vedere juridic. Eu fiind jurist poate înţeleg mai bine ca dânsul aceste chestiuni. În rest, nu comentez demersul politic. Şi domnului Teodorovici şi ceilalţi colegi care vor să candideze au dreptul să se manifeste în spaţiul public cum doresc”, a afirmat Simonis joi la Parlament.

Chestionat dacă riscă vreo sancţiune, pe linie de partid, Eugen Teodorovici deoarece este singurul social-democrat care nu a semnat moţiunea de cenzură, Alfred Simonis a răspuns: „Cred că cei care nu au semnat sau nu vor vota moţiunea de cenzură, vor fi sancţionaţi de colegii de partid. Domnul Teodorovici se va prezenta în faţa Congresului în câteva zile. Probabil colegii de partid vor încerca să evalueze această lipsă a semnăturii dânsului de pe lista iniţiatorilor moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban”.

Congresul PSD va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00. Eugen Teodorovici şi Marcel Ciolacu candidează pentru şefia partidului. În 38 de centre teritoriale vor exista urne unde social-democraţii vor vota, secret, pe buletine de vot. „Se vor face procese verbale, după vot se vor transmite către toţi şi fireşte la centru. Toate centrele teritoriale vor fi dotate cu aparatură audio-video pentru transmitere live a acestui eveniment, iar toată lumea va avea pe ecrane la imaginile din toate celelalte centre”, a explicat miercuri purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: