• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 29º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 28º C
  Constanta 29º C
  Craiova 28º C
  Galati 31º C
  Iasi 29º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 28º C
 • 1 EUR = 4.7228 LEI
  1 USD = 4.1899 LEI
  1 GBP = 5.3006 LEI
  1 CHF = 4.2095 LEI
  1 HUF = 1.4679 LEI
  1 BGN = 2.4147 LEI
  1 JPY = 3.8726 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru VAKULOVSKI // Țuțu și schimbările la față ale Moldovei

11 Decembrie, 17:37

Au început deja să apară clipuri video electorale, semn că ne vom distra înainte să plângem. “Gândaki atakuit!” – vorba unui candidat pentru fotoliul de președinte. Să râdem atunci, că altfel situația nu e prea veselă, că „a venit timpul nostru”, își spune Dodon frustrările pe panourile cu harta Moldovei.

tutu

Unul dintre clipurile care se vor serioase, de publicitate electorală, e a PDM-ului, avându-l ca protagonist principal pe kickboxerul Constantin Țuțu. Implicat într-un caz de omor, agresiv cu adversarii – Țuțu, pe lângă performanțele sale sportive, e un om care nu face cinste sportului pe care îl practică. Orice antrenor bun îți spune că ceea ce înveți în sală nu trebuie aplicat în stradă, dar Țuțu e pe alt model.

Clipul începe cu prezentarea curții unde a copilărit sportivul – nimic de zis aici, din contra, m-am gândit că poate regizorul încearcă o altă abordare cu Țuțu, una care să-l umanizeze. După câteva gutuie culese din grădină alături de o femeie despre care nu ni se spune cine e (regizorul o fi partenerul de sparing al lui Țuțu, o fi uitat), deși nu ar fi stricat o mențiune că e mama, dacă e. Și gata cu umanizarea, înapoi la kickbox – școala de lupte, apoi karate. Următoarea trecere e iarăși brutală, ca un upercut: oamenii din Băcioi cărora Țuțu le face bine: „am făcut foarte multe lucruri pentru Băcioi” (nu sună a laudă?). Iar în timpul ăsta Țuțu trece de pe stradă pe un câmp de grâu, romantism! Sau „romantica”, nu alta, cum cânta Sofia Rotaru.

Următoarele secvențe sunt la fel de brutale, directe. Țuțu la birou, unde scrie ceva și vocea lui ne anunță că „Partidul Democtat este cel mai bun partid în Republica Moldova pentru că acest partid muncește pentru oameni”... Serios? Și așa mai departe, până la propoziția: „cred în colegii mei, că noi o să putem să schimbăm la față Republica Moldova”. Asta cum vine, Constantine? Cu genunchiul, cu cotul sau cu o directă?

După cum am spus la început, acest clip electoral este mai degrabă comic, decât serios. Zici că e făcut de Dodon, ca să râdă de Țuțu și de PDM. În fine, la ce să ne așteptăm în țara în care Șor își scoate lejer cureaua de mii de euro și amenință jurnaliștii și pe unii politicieni? Asta e, să ne distrăm. A început emisiunea umoristică pentru copii „Eralash”. Acesta e nivelul.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: