• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca 2º C
  Constanta 4º C
  Craiova 5º C
  Galati 3º C
  Iasi 2º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 4º C
 • 1 EUR = 4.6528 LEI
  1 USD = 4.0873 LEI
  1 GBP = 5.1549 LEI
  1 CHF = 4.1373 LEI
  1 HUF = 1.4387 LEI
  1 BGN = 2.3790 LEI
  1 JPY = 3.6126 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

OPINII Alexandru VAKULOVSKI // Toți la Marș sau Igor e Zina în oglindă

23 Martie, 17:45

Cred că am fost la toate marșurile unioniste din Moldova și n-am văzut niciodată la ele atitudini agresive. Totul începe cu binecuvântarea preoților, apoi lumea rămâne în aceeași atmosferă de pace și bună înțelegere.

Vaculovski

Pe lângă mulți tineri, Marșurile și Adunările Unirii adună mulți bătrâni, mulți oameni care au trăit în România Mare, își amintesc cum a fost, dar își amintesc și de arestări, deportări, foamete, persecuții. Imaginile câtorva bătrâni mi-au rămas în cap, bucuria lor de a fi în mijlocul unei mulțimi unioniste era dublată de o tristețe mare, de o frică că nu vor apuca să trăiască din nou în România.

Cum să-l uiți pe Boris Vasiliev, autorul volumului „Stalin mi-a furat copilăria”, ținându-se în cârje, cu un tricolor pe umeri? Dumnezeu să-l odihnească, n-a mai apucat să vadă Unirea. Sau pe o bătrână care, la aceeași Mare Adunare Națională din 2015, purta un portret probabil al tatălui său, preotul Profirie Șoimu, împușcat în gulagul sovietic în 1942.

Te doare inima când te gândești la ei și simți că e de datoria noastră să participăm la Marșurile Unirii. Cum scria istoricul brașovean Mircea Ivănoiu sub poza pe care o postasem cu bătrâna: „Preotul Porfirie Şoimu mai trăieşte pentru că mai trăiesc persoane care şi-l amintesc şi-l pomenesc. Perpetuaţi-vă memoria prin urmaşi demni şi fapte de laudă”.

Dar, chiar dacă toate adunările şi marşurile unioniste au fost şi sunt paşnice, Dodon, dus la plimbare pe Athos cu episcopul separatist pro-vatnici de Bălţi, Marchel, a făcut nişte declaraţii extrem de dure şi instigatoare la ură şi la agresiune faţă de unionişti. Nu îl mai citez, că mi-e silă şi probabil că l-aţi auzit sau i-aţi văzut panourile din oraş, sau aţi primit fluturaşe cu „jandarmul român”. De unde atâţia bani pentru lupta antiunionistă, Dodoane? E o întrebare pe care toţi susţinătorii socialiştilor ar trebui să şi-o pună. Se pare că liderul lor face jocul Moscovei fără nici o greaţă. Dodon e un „butel” de fake news-uri fără fund pentru presa propagandistică de la Kremlin.

Ascultându-i discursul mincinos al lui Dodon am avut impresia că o văd pe Zina Karabina, cu discursul ei de la 7 aprilie 2009, când îndemna părinţii să-şi ţină copiii acasă, altfel vor nimeri sub „o ploaie de gloanţe”: „Organizatorii celei mai mari crime din Republica Moldova planifică pentru mâine și duminică să folosească din nou copiii pentru a devasta și alte clădiri ale statului. Dacă acest lucru va fi admis de noi toți, jertfele umane va fi greu de evitat. Poliția va folosi toate mijloacele pentru apărarea constituționalității Republicii Moldova, inclusiv armele”.

Ca şi în 2015, duminică, pe 25 martie, vom vota cu toţii Unirea cu România la Marea Adunare Naţională din PMAN. E timpul să fim auziţi, pentru asta voi fi şi eu acolo. E timpul şi să ştergem minciunile socialiste care nu ne fac cinste. Ne vedem duminică, la 12.00, în PMAN!

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: centenar
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: