• Bucuresti -1º C
    Baia Mare -2º C
    Brasov -6º C
    Cluj-Napoca -2º C
    Constanta -2º C
    Craiova -3º C
    Galati -3º C
    Iasi -2º C
    Suceava -2º C
    Timisoara 1º C
  • 1 EUR = 4.7619 LEI
    1 USD = 4.1988 LEI
    1 GBP = 5.4653 LEI
    1 CHF = 4.1953 LEI
    1 HUF = 1.4983 LEI
    1 BGN = 2.4348 LEI
    1 JPY = 3.7869 LEI
  • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru VAKULOVSKI // Salată moldovenească: proteste, concerte, fotbal

02 Iulie, 14:14

Că votul contează ne-am lămurit. Sau cât contează.

Moldova

Totuși ceea ce a urmat hotărârii judecătorilor de a anula alegerile primarului capitalei pare rupt dintr-un film nu atât de absurd, cât grotesc. După reacțiile oamenilor conduși de Andrei Năstase, se pare că susținerea lui înseamnă condamnarea lui Plahotniuc. Ai susține o astfel de inițiativă, dacă totul nu s-ar amesteca într-o masă plină de ură, gata să îi anihileze pe cei care nu sunt în totalitate de acord cu protestatarii. Vezi exemplul muzicienilor străini loviți și alungați de pe strada Ștefan cel Mare. Vezi sovieticul care a intrat cu mașina în unioniștii adunațila AmbasadaRusiei.Caută tricolorul fără stemă în PMAN.

Andrei Năstase și-a luat adio de la primărie. În loc să insiste pentru postul pe care l-a câștigat, el cere demisii, „jos” cu totul, folosește un limbaj extrem de agresiv cu „criminali” și „descreierați” etc. care te sperie. Scena din PMAN devine un loc de joacă de la care sunt spuse multe tâmpenii, în loc să se ceară respectarea drepturilor.

Totodată fostul prieten de baricadă, președintele Dodon, organizează concerte în același timp cu protestele. Vrei - o vezi pe Delia, vrei - te ducila Basta, gratis. Nu cred că muzicienii vin gratis. Şi tot mai rar găsești trupe ca Luna amară sau BI-2 care nu cântă pentru evenimente la care politicienii o fac pe impresarii.

Ce îl doare și îl bucură în același timp pe Dodon? Păi Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, nu Plahotniuc sau Năstase. Hai Rusia, că Dodon a uitat cu această ocazie că e președinte!

Și că tot s-au încins spiritele, Năstase cu Mișcarea Populară de Rezistență Națională sau Comitetul de Rezistenţă Naţională, un nume inspirat de la proteatatarii #rezist din România, a anunțat următorul protest pe... 26 august. Aha, deci intră protestele în vacanță, că a obosit liderul. Următoarele știri vor veni dela Dodon, atunci când joacă Rusia. Vacanță plăcută și poftă bună! Iar PD-ul să-şi schimbe ghetele până atunci, că prea le-a ros prin teritoriu.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: