• Bucuresti 15º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 10º C
  Cluj-Napoca 14º C
  Constanta 13º C
  Craiova 18º C
  Galati 14º C
  Iasi 15º C
  Suceava 11º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

OPINII Alexandru VAKULOVSKI // Să trollăm primăria: Ion Cebanu – candidat

03 Aprilie, 14:13

Nimic bun nu se prevede pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău. Se pare că Ion Ceban, socialistul care se visează de ceva timp primar, nu trebuie să facă nimic, doar să stea și să se distreze cum candidații proeuropeni sau pseudoproeuropeni se distrug între ei, se discreditează.

ceban

Desigur că ar mai fi putut exista candidaturi credibile care l-ar fi bătut pe Ceban, dar alegerile din cabinete au fost proaste: Andrei Năstase niciodată nu va atrage alegătorii ca Maia Sandu, fie ea urmată de minciuni și aberații ca „30 000 de arabi”. Pe de altă parte, nici chişinăuienii nu l-au ales pe Chirtoacă pentru că e din PL, deci nici Valeriu Munteanu nu ar trebui să-şi facă iluzii. Mâncărimea e prea mare, ceea ce-i convine de minune moldovenistului Ion, sau Vanea Ceban.

Şi dacă la alegerile prezidenţiale ne-am făcut iluzii cu Maia Sandu, acum nu ar trebui să ne mai facem. Nu că s-ar schimba ceva. Pur şi simplu ar trebui să ne împăcăm cu gândul că pentru prima oară de la independenţă, Chişinăul va fi capturat de forţele proruse, stataliste. Porcii se pare că zboară în Moldova.

Poate că ar fi totuşi ceva de făcut, ca măcar să nu cădem în depresie. Să trollăm alegerile, aşa cum trollează socialiştii tot ce e românesc în Moldova: ei şi-l declară pe Ştefan cel Mare statalist, pe Iisus – comunist, Dodon duce flori la monumentele lui Emeniscu şi Vieru. Măcar o dată am putea şi noi „să le întoarcem favorul”.

Acest lucru nu ar fi deloc complicat de realizat. Mai mult, trollarea cred că ar putea schimba viziunea sumbră despre primăria capitalei. Nimic mai simplu nu poate fi inventat pentru bruierea lui Vanea Ceban decât înaintarea unui candidat chiar din consiliul primăriei – Ion Cebanu. Pe Cebanu l-ar recomanda şi alte lucruri, nu oricine a devenit ministru la doar 25 de ani. Dar nu despre calităţi e vorba până la urmă, pe care oricum se pare că Ion Cebanu le are.

Dar dacă proeuropenii nu se pot uni, măcar să troll-eze alegerile, cine ştie, poate că aşa vom avea o şansă. Şi nu în ultimul rând, cred că ar fi primele alegeri vesele.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: Republica Moldova
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: