• Bucuresti 16º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 14º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 10º C
  Craiova 18º C
  Galati 14º C
  Iasi 16º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7509 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.5172 LEI
  1 CHF = 4.2187 LEI
  1 HUF = 1.5039 LEI
  1 BGN = 2.4291 LEI
  1 JPY = 3.8010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru Vakulovski // Șor ne scoate din rahat

03 Iulie, 15:02

Zilele trecute la televiziunile moldovenești, la știri, se difuza un „material” tras la indigo: era desigur despre Şor, partidul Şor şi Ilan Şor, care înseamnă „schimbare pentru Moldova”. La ProTV mai întâi a mers ca reportaj, apoi ca publicitate. La canalele lui Plahotniuc a fost difuzat ca ştire, că doar nu se vor lua inconştienţii ăia de la CCA taman de oligarhul-şef!

vakulovski

Reportajul era (probabil că va mai fi difuzat câteva zile şi va mai fi şi pe portaluri online) despre „delegarea reprezentanţilor împuterniciţi în fiecare regiune”. În primul rând care regiuni? Moldova e atât de prăpădită, că-i cât un singur judeţ românesc. Nici măcar nu poţi spune estul sau vestul ţării, că nu există, sunt înghiţite de „centru”.

Da, dar la ruşi sunt regiuni, există discursuri cu regiunile, de ce să nu încerce marele combinator aceeaşi schemă de manipulare? Că poate se trezeşte şi în moldoveni pasiunea pentru imperialism. Iar cu raion nu trezeşti nimic, eventual adormi.

Am să vă dau câteva citate din reportajul de la PublikaTV şi de pe site-ul lui Şor, poate veţi vedea voi mai multe deosebiri, că eu n-am prea găsit.

PublikaTV: „Partidul ȘOR aduce încă o premieră pe arena politică din Moldova – instituția reprezentanților împuterniciți pentru regiuni. Aceștia vor elabora programe de dezvoltare a fiecărei localități, în funcție de particularitățile regiunilor”.

Şor: Partidul Politic „ȘOR” aduce încă o premieră pentru arena politică din Republica Moldova – instituția reprezentanților împuterniciți pentru regiuni, care vor elabora programe de dezvoltare a fiecărei localități ținând cont de particularitățile fiecărei în parte.

PublikaTV: „Partidul politic "ȘOR" este una dintre cele mai vizibile formațiuni politice, care a depășit 20 de mii de membri.

Şor: “Datorită muncii sale, Partidul Politic „ȘOR” s-a dezvoltat rapid, fiind una din cele mai vizibile formațiuni politice.

La nivel local, partidul este reprezentat în municipiul Orhei și în comuna Jora de Mijloc. În ultimii trei ani a participat la alegerile locale din 2015, la prezidențialele din 2016 și la alegerile locale noi din 2018. Președintele partidului este primarul de Orhei, Ilan Șor”.

Hm, cei de la Publika chiar au îmbogăţit materialul cu citate din Şor! Înţeleg că banii nu put, dar aici put serios cele trei bănci falimentate de Şor, pute căderea sistemului bancar din Moldova, pute sărăcia de după jaf, pute libertatea lui Şor şi lejeritatea cu care îşi face propagandă din banii pe care îi are probabil tot de la Banca de Economii.

Între timp Şor a deschis multe „magazine sociale” prin „regiuni”. Pe magazine scrie clar „partidul Şor”. E o modalitate lejeră de-a nu mai căra sacul de cartofi, uleiul şi orezul ca mită electorală, ci de-a aduce săracii la tine pe parcursul întregului an. E o propagandă electorală fără pauză. Deja Orheiul şi Jora de Mijloc sunt ocupate. Urmează şi „regiunile”?

Judecătorii, dacă tot se dau băieţi fini, ar trebui să ne explice cum se face că Şor e liber, ba mai mult, că ocupă funcţii publice. Iar noi, noi suntem şobolanii, atraşi de pâinea de doi lei din „magazinele sociale” ale lui Şor. Experimentul continuă.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: