• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov 1º C
  Cluj-Napoca -1º C
  Constanta 5º C
  Craiova -2º C
  Galati 0º C
  Iasi -4º C
  Suceava -6º C
  Timisoara 1º C
 • 1 EUR = 4.7081 LEI
  1 USD = 4.1377 LEI
  1 GBP = 5.3199 LEI
  1 CHF = 4.1501 LEI
  1 HUF = 1.4797 LEI
  1 BGN = 2.4073 LEI
  1 JPY = 3.7743 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru VAKULOVSKI // Minidodonul şi gunoiul

10 Mai, 16:57

După ce anul trecut Chişinăul a fost paralizat de gunoi, chiar dacă autorităţile au depus eforturi, trăim cu teama că oraşul nostru în orice moment va fi iarăşi un container de mizerie în fierbere. Lucrurile sunt la limită. Dacă vreo două zile gunoierii s-ar preface că muncesc – nu am mai putea respira.

Dodon

Desigur că e şi vina oamenilor. Aruncă gunoi peste tot, marchează locurile prin care trec cu rahaţi, pungi şi urină.

Gunoierii nu-ţi pot băga pe gât cei şapte ani de acasă. Lângă containerele de gunoi de lângă blocul în care stau e o grămadă imensă de mizerie, pentru că civilizaţii noştri chişinăuieni nu se obosesc să şi le arunce în containere. Grămada e ridicată uneori (muncitorii de la salubrizare n-o pot aduna zilnic, ei doar golesc containerele), dar revine în forţă chiar de a doua zi.

Mai mult, pentru că a mai apărut un bloc (o altă problemă), zidul containerului a fost transformat într-o curte. Şi această curte a devenit veceu public. Vezi babe, tineri, moşi, tipi din noul bloc – intrând cu toţii în curte şi urinând sau chiar căcându-se.

M-am gândit că poate ar fi o idee bună să le fac poze, să aibă cu ce se mândri. Mirosul e îngrozitor şi nici nu trebuie să mai adaug că gunoiul adună insecte şi tot felul de paraziţi, acum trebuie să mă gândesc bine când vreau să ies la balcon sau să „aerisesc”.

Şi pe lângă toată această mizerie generală mai e şi campanie electorală pentru funcţia de primar al capitalei. Poate că vi se pare că una cu alta nu au nici o legătură, însă nu e aşa.

Campania electorală face ca gunoiul să avanseze şi în bloc. Cutiile poştale sunt îmbâcsite de ziare şi pliante electorale: până acum în exclusivitate de-ale minidodonului Ivan Ceban.

Zi de zi o cutie de carton de la cutiile poştale se umple cu ziarul Socialiştii, de fly-arele şi pliantele „cantidatului” care se laudă că va face ordine în toate domeniile, dar începe prin a ne umple scara blocului de gunoi.

Păi parcă până acum a fost consilier municipal, ba şi consilier prezidenţial, ba şi deputat! Din urmă a rămas însă doar gunoi şi un viitor cu un astfel de primar ar mirosi de asemenea urât.

Până să ne umple capurile cu promisiuni deşarte, noi, cu toţii, l-am ruga pe candidatul Ion Ceban să nu ne mai umple scările blocurilor cu gunoi electoral. Aveţi corturi prin tot oraşul, faceţi şi marşuri stupide „neelectorale”, distraţi-vă acolo!

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: