• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 8º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 8º C
  Constanta 11º C
  Craiova 13º C
  Galati 10º C
  Iasi 7º C
  Suceava 6º C
  Timisoara 11º C
 • 1 EUR = 4.7564 LEI
  1 USD = 4.2005 LEI
  1 GBP = 5.5575 LEI
  1 CHF = 4.2296 LEI
  1 HUF = 1.5063 LEI
  1 BGN = 2.4319 LEI
  1 JPY = 3.8050 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

OPINII Alexandru VAKULOVSKI // Marea Adunare Centenară şi Dezbinătorul

27 Martie, 08:09

Marea Adunare Centenară a adunat în Piața Marii Adunări Naționale mai mulți oameni decât a făcut-o în ultimii ani vreun partid moldovenesc, fie el la putere sau în opoziție. E foarte clar că unionismul e în creștere în Moldova și că acest electorat nu mai poate fi ignorat.

Dodon

Dar nu despre număr e vorba până la urmă. Pentru că basarabenii s-au săturat de proteste, după care nu se întâmplă nimic, eventual mai apare vreun lider care cu nimic nu se deosebește de ceilalți, iar Moldova rămâne stabilă: cea mai săracă țară din Europa.

E vorba despre atitudine, despre responsabilitate. Și, pe de o parte – oamenii adunați ieri la Marea Adunare Centenară, ca de obicei când e vorba de întruniri, s-au comportat exemplar, fără scandal, fără dezordini – totul a fost într-o atmosferă civilizată. Pe de altă parte cel care ar trebui să-și împace cetățenii, președintele, chiar și pe cei cu care nu împarte aceleași viziuni. Dar, tot ca de obicei, după ce a amenințat lumea să nu meargă la Adunarea Centenară, că va fi un Euromaidan moldovenesc, tot el se apucă să împroaște cu noroi, să dezbine, să instige, să amenințe a câta oară cu scoaterea în afara legii.

Limbajul lui Dodon nu e de președinte. Compunerea lui de pe facebook e plină de ură și de cuvinte negative. Am mai făcut acest exercițiu, dar îl repet, iată sclipirile: „eșec umilitor”, “molime politice”, “dezbinarea”, “corupției, a sărăciei și a deznădejdei”, “proiect marginal și radical”, “dubii”, “au compromis tot ce se putea compromite”, “erori”, “în afara legii”, “diversiuni împotriva statului nostru”, “hodorogește”, “pustiu”, “propagandă, isterie și milioane investite”, “grup nesemnificativ de naivi și profitori”, “lideri politici compromiși și trădători de țară”, “un banal protest minoritar, cu lăutari și discursuri ofilite”, “un balon care se va desumfla”, “un vis steril care aparține trecutului”.

După porţia zdravănă de venin, Dodon încearcă să-şi prezinte şi visul său de partid: „Însa sunt sigur că după alegerile parlamentare din acest an vom avea o altă conducere, statalistă pro Moldova, patriotică, social orientate. Viitoarea conducere va reface economia și va oferi speranță tuturor cetățenilor”, “Moldova are viitor!”

Un lucru e îmbucurător: cu cât ţipă mai tare Dodon, cu cât aruncă mai mult cu fraze iresponsabile, puterea lui scade, rămâne doar isteria. Moldova are viitor, dar nu cu astfel de conducători, tot mai prezenţi în showbiz şi în proiecte paralele cu lumea şi cu normalitatea, cum ar fi inventarea unei istorii şi a unei limbi.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: