• Bucuresti 14º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 11º C
  Craiova 16º C
  Galati 13º C
  Iasi 14º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7607 LEI
  1 USD = 4.2327 LEI
  1 GBP = 5.5053 LEI
  1 CHF = 4.1761 LEI
  1 HUF = 1.4879 LEI
  1 BGN = 2.4341 LEI
  1 JPY = 3.7834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru VAKULOVSKI // Fericire-n fundu’ gol

11 Iulie, 12:39

Moldovenii, cu tot cu politicienii lor, au reacții bizare la realitate. Probabil că după perioade lungi de spălare pe creier am început să reacționăm la semnele care ni se dau din exterior ca niște animale pe care se fac experimente.

vakulovski

Mai rău, suntem câinii lui Pavlov care dau din coadă fericiți că nu vor mai primi mâncare. Statul nostru nu poate exista fără împrumuturi și asistență macrofinanciară de la UE, asta înțelege oricine și totuși ce euforie trăiesc acum moldovenii că prima tranșă din cele 100 de milioane de euro a fost suspendată de Comisia Europeană.

Decizia Comisiei Europene a venit după invalidarea alegerilor pentru funcția de primar al capitalei, desigur. UE tocmai a constatat că banii pe reforma justiției au fost cheltuiți pentru ghivecele și florile din fața instituțiilor.

Da, e o palmă serioasă pentru guvernarea care calcă în continuare prin străchini, dar noi vom suporta asta, nicidecum politicienii. Credeți că Plahotniuc va începe să economisească acum? Sau că Andrei Năstase își va vinde o casă pentru binele poporului? Că Dodon își va dona o rată de la vilă pentru salariile bugetarilor?

Nu, ei vor trăi exact cum trăiesc și acum, cu diferența că ne vor manipula mai ușor, pentru că săracii sunt ținta preferată a mincinoșilor, a propagandiștilor.

În loc să fim furioși că Moldova ca „proiect de succes al Uniunii Europene” a devenit proiect de rahat, în loc să le ştergem rânjetele politicienilor care o dau în bară a câta oară, noi aplaudăm decizia de suspendare a ajutorului macrofinanciar din partea UE cu rânjetul pe buze.

Acum o să vadă ei, adică politicienii! Nu, acum o să vedem noi. Se închide robinetul reformelor propriu-zise (nu gresie, faianţă şi flori în parcele), posibil să apară mai târziu şi întârzieri ale salariilor şi pensiilor.

Politicienii de la guvernare, într-un mod greţos, dau vina acum pe europeni, că „nu înţeleg”, că forţează. În schimb, le place când primesc fonduri, li se pare firesc.

Nu, nu e firesc, cum nu e firesc să te aştepţi să plouă cu dolari. Când ei spun că se vor descurca, când se răţoiesc – ar trebui amendaţi şi huiduiţi. Ar trebui huiduiţi şi politicienii din opoziţie, că prea se bucură că iar suntem la coada vacii. Dar mai bine ar fi să le punem tuturor o întrebare: tu te bucuri că mă-ta nu va mai primi pensie?

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: