• Bucuresti 3º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov -3º C
  Cluj-Napoca 0º C
  Constanta -2º C
  Craiova 2º C
  Galati 0º C
  Iasi 3º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 3º C
 • 1 EUR = 4.7619 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.4653 LEI
  1 CHF = 4.1953 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4348 LEI
  1 JPY = 3.7869 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru VAKULOVSKI // Familia normală

18 Septembrie, 15:09

R. Moldova este probabil țara care fiind în timp de pace are cele mai multe familii distruse. Și la sărăcie suntem campioni, la fel cum deputații noștri intră în politică doar pentru a face afaceri dubioase, cum Dodon a vrut să ajungă președinte (și a ajuns) ca să-și poată plăti singur ratele la vilă, să nu se mai umilească pe la emisiuni spunând că facturile îi sunt achitate de soacră.

Dodon

La nefericirea generală însă se adaugă fericirea maximă a corupților (a deputaților, miniștrilor, tâlharilor, „foștilor” care au avut în mâini privatizările). Ei au case imense, fie și kitschioase, dar asta nu-i deranjează, ultimele modele de mașini, își fac vacanțele prin străinătate și ne împoaie nouă capul cu metode de muncă. Adică să muncim mai mult dacă vrem să trăim normal. De altfel cuvântul normal e foarte des folosit de ei: viață normală, casă normală, mașină „normalinaia”.

Dodon s-a gândit acum să mai bage o expresie: „familie normală”. Ce ar însemna asta nu a spus, în schimb a zis ce nu e: familie compusă din homosexuali. „Organizarea festivalelor minorităților sexuale trebuie scoase în afara legii. Sunt dispus să sprijin organizațiile parinților create pentru a-și proteja copiii. Declar oficial că anul 2019 va fi anul familiei în Republica Moldova. "

Sau, după ce a organizat un festival al familiei în PMAN, unde a oferit tot felul de distracții, concerte și mâncăruri gratis: “Și doar familii normale în Moldova, altfel nu acceptăm.”

Din cauza lipsei condițiilor de trai, tot mai multe familii din Moldova se destramă, iar copiii, în cel mai bun caz, rămân cu bunicii. Părinții o taie la lucru în Italia, Rusia, Portugalia, Spania, chiar și în Polonia, Bulgaria sau România, oriunde se câștigă mai bine decât în Moldova. Prețul plătit e familia distrusă.

În acest context să organizezi, ca Dodon și fundația soției sale, un congres mondial al familiilor, în care să investești masiv (ascunzând de presă sumele), să aduci o groază de invitați străini pentru a poza, mi se pare o ipocrizie și o tâmpenie maximă. Nici nu mai contează mesajul, pentru că totul e prea absurd. Oricum, de la acest congres în care extremiștii ruși au dat mâna cu extremiștii americani a răzbătut în buletinele de știri doar ură și îndemnuri de agresiune față de homosexuali. Așa se apără familia? Mă mir că n-au avut discursuri rasiste, că erau foarte aproape.

Prin acest congres, cum era de așteptat, Dodon a băgat într-o zonă de grotesc termenul de familie, cât și ortodoxismul – pe care îl flutură fără să-l înțeleagă, din notițele pe care le primește de la Kremlin.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: