• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.0148 LEI
  1 GBP = 5.5099 LEI
  1 CHF = 4.5251 LEI
  1 HUF = 1.3641 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.8830 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru VAKULOVSKI // Două „persoane cu responsabilitate socială scăzută” într-o barcă

06 Februarie, 16:51

PSRM-ul se zdruncină serios la aceste alegeri parlamentare, mai tare decât s-ar fi așteptat cineva. Ascensiunea socialiștilor oricum a venit pe un fundal al nemulțumirilor generale, ei doar au profitat de asta culegând roada, fără mari eforturi.

vakulovski

Dar, fiind la putere, în parlament, dar mai ales la Președinție, acum e momentul când culeg ceea ce de fapt au semănat. Îi vedem în emisiunile electorale cum se sperie, se eschivează de la întrebările legate de câștiguri necuvenite și de corupție.

Avantajul lor, președintele, se transformă în dezavantaj când ies la iveală tot mai multe detalii despre cearșafurile socialiste murdare, când în loc să fie mai precaut, Dodon continuă să meargă pe drumul pe care s-a obișnuit. O fi mai ușor așa, dar asta înseamnă imoralitate, în cazurile vechi, ca persoană fizică – când călătoreai în avionul lui Șor; și corupție când ești primul om în stat, iar o companie privată a altui stat te duce acasă. Corupție sau poate corupție și trădare de neam, cum bine a notat Iulian Chifu.

Conferința de presă a lui Șor a dezvăluit nu doar despre prietenia și sponsorizarea pe care acesta și Veaceaslav Platon – numit și raiderul nr.1 al CSI-ului, le-au oferit socialiștilor, ci și despre amenințările transmise de Dodon familiei Șor. Dodon n-a negat prietenia pe care a avut-o cu Șor, din contra, a confirmat, iar despre amenințări a spus doar că are anumite limite peste care nu trece.

Nici măcar nu intenționează să-l dea în judecată pe Șor, chiar dacă atacul acestuia a fost dur. Dacă atunci când amenința jurnaliștii Șor a arătat o curea, lui Dodon i-a arătat ca răspuns o geantă mare. Probabil că doar ei știu semnificația exactă a genții. Vrând-nevrând ne-am amintit și de ex-premierul Filat, pe care Șor nu l-a amenințat, dar totuși l-a băgat la răcoare.

Vorbind despre Șor, cele mai dure cuvinte ale lui Dodon au fost: “E un politician cu responsabilitate socială scăzută, care nu merge nici să facă treaba mică fără acordul Partidului Democrat și a lui Plahotniuc”.

Desigur că Dodon îl citează pe Putin, care le-a numit pe prostituate “persoane cu responsabilitate socială scăzută”. Doar că lovind în Șor, își dă singur palme, pentru că reiese foarte clar că sunt la fel, dacă nu chiar mai rău: a mâncat din palma lui Șor, a călătorit cu avionul acestuia (la Monaco și Moscova), a băut ceai împreună (zice Șor și Dodon nu neagă). Reiese doar că s-a stricat o prietenie dintre două persoane cu responsabilitate socială scăzută, ceea ce nu seamănă a laudă de sine.

Deocamdată Șor reușește să se salveze din bărcile pe care le scufundă, ceea ce nu poți spune despre cei cu care le împarte. Întrebarea e: se va scufunda Dodon la alegeri sau după?

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: