• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 26º C
  Craiova 29º C
  Galati 29º C
  Iasi 26º C
  Suceava 23º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.7345 LEI
  1 USD = 4.2201 LEI
  1 GBP = 5.2361 LEI
  1 CHF = 4.2663 LEI
  1 HUF = 1.4497 LEI
  1 BGN = 2.4207 LEI
  1 JPY = 3.8990 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru VAKULOVSKI // Dodon mâncând rahat turcesc

17 Octombrie, 15:21

Mare forfotă era ieri la Președinție, când am trecut spre biblioteca B.P. Hasdeu, unde, la cenaclul Republica, avea o lectură tânărul poet Artur Cojocaru. Desigur că Artur n-are nici o vină, din contra, el a întârziat la eveniment, ajutând un bărbat de lângă statuia lui Ștefan cel Mare să cheme un taxi, ca să poată pleca din Chișinău.

vakulovski

Cu o zi înainte de sosirea lui Recep Tayyip Erdogan la Chișinău deja se simțea o agitație printre șoferi, de parcă toți chișinăuienii ar fi ieșit din case știind că îi așteaptă două zile în care centrul va fi confiscat.

După cenaclu, văzând că troleibuzul 22 era burdușit de lume, nefiind masochist, am coborât pe strada Alexandru cel Bun, să iau o “rutieră”. Am trecut iarăși pe lângă Președinție. Deși era deja noapte, agitația și munca era în toi, se pare că moldovenii îngrășau porcul pe ultima sută de metri pe banii lui Erdogan, care astăzi e primit aici, să verifice cam ce a sponsorizat, la rugămintea lui Dodon. Pe lângă muncitori, mai erau multe mașini de poliție și guvernamentale, semn că și politicienii noștri veniseră în control.

Adevărul e că nu am văzut atâta agitație în Chișinău nici când a venit Angela Merkel, nici când a fost vicepreședintele american Joe Biden, chiar dacă atât politicienii, cât și poliția moldovenească i-au invocat atunci când justificau practic blocarea centrului capitalei. De dimineață poliția ne-a speriat destul de tare, pe lângă restricțiile de circulație: nu avem voie să ne întâlnim în grupuri, să ieșim la balcoane, să protestăm pe acolo pe unde va trece coloanele oficiale. Noroc că am făcut cenaclul ieri, altfel cred că ne arestau!

Ce vom primi în schimbul sperietorilor și restricției de-a circula, cu ocazia vizitei lui Erdogan? Deja știm: pe banii lui, Dodon și-a făcut „evroremont” la Președinție. I-a trimis la pachet șapte profesori turci care n-au încălcat nici o lege în Moldova. Se va construi la Chișinău o moschee. Tot în semn de profundă prețuire, bănuiesc că Dodon va mânca la mic dejun rahat turcesc. Că s-a săturat deja de cel moldovenesc. Guvernarea n-are nimic împotrivă, și ei îi place rahatul turcesc.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole:
Game of Thrones

Primetime Emmy 2019

INTERNATIONAL