• Bucuresti 31º C
  Baia Mare 25º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 22º C
  Craiova 29º C
  Galati 28º C
  Iasi 28º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.7601 LEI
  1 USD = 4.2518 LEI
  1 GBP = 5.3997 LEI
  1 CHF = 4.2288 LEI
  1 HUF = 1.4614 LEI
  1 BGN = 2.4338 LEI
  1 JPY = 3.8845 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru VAKULOVSKI // Batista pe țambalul lui Năstase

28 Septembrie, 12:40

Aproape toți moldovenii au ceva cu muzica. Vorba lui Andrei Gheorghe: tot absolventul de la ASE e muzician. Chiar și cei care sunt călcați de urs pe ureche oricum se raportează la muzică, la instrumente muzicale.

tambal

Nu l-am auzit pe Andrei Năstase cântând. L-am văzut doar strigând la megafon până răgușea. Dar a reușit și el să rămână în memoria colectivă cu o expresie care ține de muzică: să punem batista pe țambal. Atunci când a folosit această expresie se referea la integrarea europeană și era alături de Dodon și Usatâi, care se prăpădeau de râs în emisiunea Lorenei Bogza.

Chiar dacă expresia nefericită i-a adus doar de pierdut, Andrei Năstase ține cu tot dinadinsul să ne-o reamintească, cum s-a întâmplat ieri în emisiunea Puterea a patra. Desigur că a vrut să o bage în alt context, că a fost interpretată greșit, că nu l-am înțeles, exact ca pe poeții din perioada romantismului. Doar că nu e nimic romantic, înregistrarea de atunci circulă cu mult succes pe youtube și continuă să strângă mii de vizualizări.

De data aceasta Năstase a încercat să arunce mâța moartă învelită într-o batistă de pe țambal în curtea unioniștilor: „Cei care urlă în gura mare Unirea și nu fac nimic pentru ea. Batista pe țambal trebuie să o pună cei care zbiară în gura mare Unire și vor s-o bage în Constituție, dar de fapt nu fac nimic pentru asta. Recent au renunțat la integrarea europeană. Iată despre asta vorbeam eu. Mai puțină vorbă, băieți. Lăsați-ne pe noi cu retorica asta”.

Că Năstase nu vrea să se despartă de batistă e clar. Dar de ce umblă pe la țambalele altora? L-am susținut atunci când a câștigat alegerile pentru primăria Chișinăului, cum l-au susținut atunci toți unioniștii. Unioniștii l-au susținut de fiecare dată când oamenii lui au fost terfeliți de poliție. Dar ce folos? Se pare că, deși nu mai e la masă cu Dodon și cu Usatâi, a rămas cu mintea tot acolo, cu antiunioniștii proruși. În loc să lupte pentru primăria pe care a câștigat-o, Năstase prea ușor pune batista pe țambal și se războiește cu... unioniștii. Desigur că nu va câștiga nimic din asta.

Mă gândeam că Andrei Năstase pur și simplu are o problemă de direcție. Dar atât de des se ia de unioniști, că deja nu mai e vorba de neînțelegeri, de amețeli. Asta e, și unioniștii ar trebui să pună batista pe țambal. Pe țambalul lui Năstase.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: