Aproape că bate protestele Platformei DA + PAS. Păi da, are pentru asta o echipă de fotbal – bună să dea o mână de ajutor dacă vrea salariul la timp, are pensionari amărâţi câţi vrei, gata să devină Che Guevara pentru o pâine sau pentru 100 de lei, masă şi transport.

Dar Şor cu „susţinătorii” săi nu protestează împotriva guvernării, pentru că de bine de rău îi păstrează fundul în fotoliul de primar al Orheiului, și, cel mai important, l-au lăsat în libertate chiar dacă el a dirijat jaful secolului în Moldova. Cu guvernarea Şor pare în relaţii amiabile, se salută, dau mâna şi îşi văd de treabă.

Ilan Şor în schimb are treabă cu protestatarii, în special cu Maia Sandu. A numit-o pe aceasta în cele mai scârboase moduri, i-a blocat conferinţele şi a acuzat-o de corupţie: luare de mită. Sunt sigur că Şor ar vrea să se ia şi la trântă cu Maia Sandu, chiar dacă ea e femeie.

Pentru că PLDM-ul a cerut audierea CNA-ului, un motiv fiind magazinele sociale prin care Şor îşi permite să cumpere alegătorii ajunşi la sapă de lemn (nu-l costă mare treabă, pe lângă banii de la BEM mai are şi duty free-urile deschise prin bunăvoinţa lui al vostru Vlad Filat), „businessman-ul” de Orhei ar vrea să-i scoată din legalitate atât pe PLDM, cât şi pe PAS, pentru că le-a dat mită.

Paradoxal, dar arma lui Şor e autodenunţul. Asta spune ceva despre justiţia moldovenească. Vrei să faci pe cineva de rahat şi eventual să-l bagi după gratii (ca pe Vlad Filat)? Nici o problemă, la început fă-te de rahat, apoi împarte rahatul cu alţii, apoi scrie un autodenunţ. Nimeni nu va simţi mirosul tău de corupt, vei fi liber, chiar dacă eşti toaletă publică.

Când cineva are dubii despre justiţia moldovenească, spuneţi-i să verifice doar dacă Ilan Şor e liber. Dacă e liber – totul e clar, nu e nevoie de expertiza specialiştilor. Moldova e ţara în care autodenunţul este o armă puternică, ce loveşte într-o singură direcţie, ca o sabie ninja.

Sursa: deschide.md