• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8746 LEI
  1 USD = 4.0195 LEI
  1 GBP = 5.4869 LEI
  1 CHF = 4.5190 LEI
  1 HUF = 1.3592 LEI
  1 BGN = 2.4923 LEI
  1 JPY = 3.8726 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru VAKULOVSKI // Ne facem că plouă, că e campanie

20 Februarie, 17:34

Această campanie electorală a fost ca un teasc. Doar că nu a scos vinul din candidați, ci mizeria și corupția.

mizerie

De departe, campioni sunt socialiștii. I-a ajutat și liderul lor neformal, Dodon, din scaunul prezidențial. Scandalul produselor moldovenești din care ar reieși că el, prin mită, câștiga din embargoul rusesc și favoriza unii producători.

Scandalul legat de terorism, prin care a ținut în captivitate (la început în Afganistan, acum la Moscova) piloții moldoveni în scopuri electorale. Scandalul milioanelor aduse pentru campanie din Moscova.

Scandalul amnistiei, prin care a mințit moldovenii plecați la muncă în Rusia, în urma căruia o moldoveancă a născut în pușcărie, iar mulți alți moldoveni s-au ales cu interdicții. Scandalul reparației Președinției, de unde s-ar fi evaporat fonduri. Scandalul Ambasadei Moldovei la Moscova transformate în sediu de campanie al socialiștilor. Scandalul plimbărilor cu avioanele lui Șor.

Și nu în ultimul rând, implicarea lui în campanie, de la panouri la întâlniri prin raioane. Într-o țară cât de cât civilizată președintele și-ar fi dat demisia doar după un singur scandal de asemenea proporții. Dar Dodon – nu. El se face că plouă.

Nici președinta PSRM-ului, așa bătrână și pe autopilot, n-a scăpat neterfelită în urma unor dezvăluiri. Fostul partener de baricade și fostul finanțator al socialiștilor, Renato Usatâi, a vorbit despre milioanele de dolari sustrase de la BEM în urma jafului secolului, chiar dacă socialiștii fac gargară pe această temă fără să se uite în grădina lor, unde totul e putred: „le sugerez socialiştilor că atunci când vorbesc despre întoarcerea miliardul furat, să adune mână de la mână și să întoarcă cele 3,500 000 de dolari împrumutați de la o bancă din R.Moldova”.

Ce să mai vorbesc de scandalul burgerilor socialiști, în care Bătrâncea e acuzat că sustrage fondurile de la Garda tânără socialistă? Sau de căsătoriile fictive între socialiști pentru a primi necuvenit pământuri la Stăuceni (Radvan, Novac, Odnostalco)? Sau de Bogdan Țârdea, școlit la București, crescut de Jurnal TV ca analist și devenit mare avocat al PSRM-ului și a steluței roz acum? Sunt nimicuri față de CV-urile Zinei Carabina și a președintelui neformal al socialiștilor. Dar lor li se pare “logic” să ajungă la putere, pentru că „a venit timpul lor”. N-am înțeles, s-a făcut rând și noi n-am știut?

Despre toate aceste mizerii s-a scris și înainte. Dar socialiștii tac acum, găsindu-și o scuză “logică”: e campanie electorală, nu comentăm. Eu sper să comenteze CNA-ul, că butoiul s-a cam umplut. De asemenea, sper să nu aibă după alegeri imunitate. Nu de alta, dar să nu-și mai încarce CV-urile și așa prea consistente.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: