• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8745 LEI
  1 USD = 4.0189 LEI
  1 GBP = 5.5210 LEI
  1 CHF = 4.5279 LEI
  1 HUF = 1.3547 LEI
  1 BGN = 2.4923 LEI
  1 JPY = 3.8734 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru VAKULOVSKI // Legile nu-s pentru toți sau cum șovinul Klimenko scapă de amendă

03 Aprilie, 17:00

Unul dintre cei mai agresivi șovini ruși de la Chișinău, Valeri Klimenko, a fost iertat de o amendă pe care a primit-o în Cimișlia pentru depășirea limitei de viteză.

klimenko

Judecătoria Chișinău l-a iertat pe cunoscutul românofob, motivând că Klimenko n-a primit un interpret, iar el „este vorbitor de limbă rusă şi nu cunoaşte limba de stat”.

Valeri Klimenko este cunoscut în Moldova pentru numeroasele scandaluri legate de românofobie, atacuri asupra jurnaliștilor, corupție. Este președinte al Comunităților Ruse din R. Moldova, prin care a primit mulți bani din Rusia, dar e acuzat de ruși că și i-a însușit. Ni-l amintim atât din emisiuni în care avea ieșiri românofobe, dar și din reportaje legate de corupție, de exemplu când locatarii unor blocuri din capitală protestau împotriva defrișării ilegale a unui teren pe care Klimenko dorea să construiască un imobil.

Este fondatorul partidului Ravnopravie, pe care i l-a închinat lui Ilan Șor, iar din el coordonatorul jafului secolului a făcut partidul Șor. Cam de atunci se părea că șovinul rus s-a mai potolit, fiind numit președinte de onoare al partidului Șor și fiind probabil asigurat de Ilan Șor din punct de vedere material. Dar apucăturile nu se uită ușor, chiar și la pensie: Valeri Klimenko l-a agresat pe Anatol Mătăsaru și i-a deteriorat camera de filmat când acesta l-a surprins la un miting al partidului Șor adunând semnături.

Mi se pare inadmisibil ca românofobi cum e Klimenko să-și bată joc de polițiști de patrulare, motivând că nu cunoaște “limba de stat” și cerând traducător. Nu-i trebuie traducător să trăiască aici toată viața, dar o face pe prostul că nu înțelege când tot el încalcă regulile. Păi și o oaie, dacă vorbești cu ea o lună, începe să te înțeleagă, doar Valeri Klimenko nu. Și pentru asta noi îl iertăm și nu-l amendăm. E mai mult decât absurd și asta se întâmplă în țara în care dacă-i numești pe separatiști – separatiști, ești amendat și trimis la cursuri de către Consiliul împotriva discriminării. Cu alte cuvinte, toți au drepturi aici, mai puțin moldovenii, de care, la ei acasă, toți își bat joc și de ei și de limba lor, pentru că asta ar ține de “multiculturalism”, cică.

În 2014, în timpul campaniei electorale, șovinul Klimenko avea sloganul ”Pentru Moldova în componenţa Rusiei”. Lui i se părea prea puțin intrarea în Uniunea Vamală, așa cum își dorea Dodon. Stataliștii, desigur că n-au fost indignați, pentru că formau un front comun împotriva a tot ce e românesc în Moldova. Asta-i realitatea în Moldova: când moldovenii își apără drepturile și normalitatea sunt acuzați de discriminare, iar încălcarea legilor este iertată pentru că suntem stat multicultural, nu-i așa?

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: