• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru Vakulovski // Hristos a înviat la Dereneu

02 Mai, 17:10

Înainte de Înviere, am văzut cum o parte a presei din Moldova jubila prezentându-ne un subiect scandalos: preotul Florin Marin din Dereneu ar fi dat cu gaze lacrimogene la ușa bisericii ocupate de gopnicii Mitropoliei Moldovei.

Dereneu

Jurnaliștii, sau jurnaliujile – că în cazul ăsta se potrivește de minune – le dădeau crezare oamenilor din slujba gopnicilor, fără să se consulte, fără să caute alte surse, cum e firesc când e vorba de o investigație jurnalistică.

De la început mi s-a părut că e vorba de intoxicare, dar nu de la spray-ul preotului, ci de la ocupanții bisericii și a presei. În dulcele stil bolșevic, după ce i-au distrus viața părintelui Florin Marin, ocupându-i biserica, terorizând enoriașii și familia, rupându-i mâna la un moment dat preotesei și nepermițând nici morților să stea în biserică – ocupanții s-au gândit că cel mai bun moment de a-l lovi din nou pe preot ar fi chiar înainte de Paști. Cam cum atacau și separatiștii din Donbas sau cum au procedat și anul trecut. Pentru așa ceva noi avem o zicală: îi mână dracul.

M-am uitat apoi la imaginile de pe camerele de supraveghere cu întregul film al evenimentelor. Într-adevăr, se vede cum preotul merge la ușa bisericii și pulverizează ceva. Dar trec ore și cei care mai târziu ziceau că s-au intoxicat n-au avut nici o treabă: au intrat, au ieșit, au scuturat covoare, au dat telefoane, au stat la palavre. Nu se vedea deloc că le-ar fi rău. Se pare că li s-a făcut rău doar după câteva ore, când au venit conspiratorii și probabil s-au uitat la imagini și au văzut că părintele a trecut pe la ușa bisericii și s-au înfuriat.

Mai târziu a apărut declarația lui Florin Marin că a dat cu mir la intrarea în biserică, pentru că mirosea a picioare nespălate. Ce e clar: vătămata ajunsă la spital minte, din înregistrări se vede clar cum n-a avut nici o treabă după ce preotul a plecat de la ușă, iar dacă s-a intoxicat, înseamnă că a mirosit altceva, nu spray-ul preotului Florin Marin. Asta dacă nu cumva mirul și-a făcut efectul mai târziu, că se știe că posedații și vampirii fug de mirosuri legate de cele sfinte, de aici și expresia: fuge ca dracu de tămâie.

Dar, cu această ocazie, tot ocupanții au câștigat teren, au pus un gard între biserica și anexa unde slujește Florin Marin, pentru că poliția nu face nimic, fiind coordonată probabil de politicienii care susțin agresorii. Polițiștii par cu mâinile legate cel puțin, au rol de clovni față de acțiunile vatnicilor aduși în Dereneu, pentru că localnicii în cea mai mare parte îl susțin pe vechiul lor preot.

Susținerea sătenilor pentru Florin Marin s-a văzut și la slujba de Înviere: din fotografii e clar că oamenii din Dereneu au venit la el, chiar dacă biserica le-a fost furată. M-am bucurat că gopnicii nu i-au putut opri să se bucure de Învierea Domnului. Hristos a înviat și la Dereneu!

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: