• Bucuresti 30º C
  Baia Mare 28º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 27º C
  Constanta 25º C
  Craiova 30º C
  Galati 29º C
  Iasi 29º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.8722 LEI
  1 USD = 4.1883 LEI
  1 GBP = 5.3309 LEI
  1 CHF = 4.5207 LEI
  1 HUF = 1.3324 LEI
  1 BGN = 2.4911 LEI
  1 JPY = 3.9731 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru VAKULOVSKI // Crăciun prezidențial cu separatiștii

28 Decembrie, 09:39

Dodon nu scapă nici un moment să facă-campanie electorală socialistă, deci – prorusă, deci – separatistă. Totuși el vrea tot electoratul și din cauza asta a ținut să felicite și moldovenii care țin Crăciunul pe calendar nou – pe 25.

dodon krasnoselski

Așa și-a început ziua, apoi, deja într-o bună tradiție de-a le amesteca pe toate, s-a dus la Krasnoselski, liderul separatist din Tiraspol.

În afară de plimbarea lui, n-am aflat să fi făcut ceva important la Tiraspol, unde însă n-a ezitat să se laude cu realizările guvernului pe care el îl critică. Pentru că toate schimbările dintre separatiști și autoritățile moldovenești i se datorează desigur guvernului actual, nicidecum aparatului tot mai mult suspendat prezidențial.

O mare realizare pentru Dodon e (după cum se laudă în mai multe postări în rețelele de socializare) faptul că în doi ani, de când e în fotoliul de președinte, deja a cincea oară îl vizitează pe liderul separatist transnistrean, Vadim Krasnoselski. Măcar își poate număra drumurile la Tiraspol, că pe cele de la Moscova nici el nu mai știe câte au fost.

În timpul unei importante sărbători religioase să nu stai acasă, să nu serbezi cu familia și cu poporul pe care se presupune că-l conduci, ci se mergi la separatiști – mi se pare incredibil, dacă n-ar fi vorba de Dodon.

În cadrul vizitei la separatiști, Dodon s-a tot lăudat cu cele șase puncte din opt rezolvate – o mare realizare, de parcă tot moldoveanul stă cu punctele lui Dodon la cap, și mai ales în ziua de Crăciun. A bifat și o vizită la mănăstirea Noul Neamț din Chițcani, o tradiție deja după inaugurarea de către Vlad Filat și Șevciuk – ex-liderul separatist, actualul condamnat la închisoare de către cei pe care se presupune că i-a condus. Vizita la mănăstirea cu o soartă zbuciumată s-a produs doar ca Dodon să poată rosti cuvintele: “Mă bucură faptul că pe ambele maluri ale Nistrului avem valori spirituale comune și o Biserică ortodoxă comună - parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse”. Dodon s-a mai lăudat și cu menținerea trupele rusești din zona separatistă, de parcă el ar reprezenta Rusia, nu Moldova.

Cred că miza vizitei a fost însă alta: participarea transnistrenilor la alegerile din 24 februarie. Ca acum doi ani, la alegerile prezidențiale, și acum vom avea probabil microbuze de colindători transnistreni care vor vota în cârd pentru socialiști. Liderul separatiștilor mai râde de socialist și-l ia peste picior, însă nu uită că au un singurul stăpân, care se află la Kremlin

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: