• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9484 LEI
  1 USD = 4.2646 LEI
  1 GBP = 5.8523 LEI
  1 CHF = 4.6171 LEI
  1 HUF = 1.3760 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.7293 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru Slusari (ACUM): Vrem speaker pentru maxim 2 zile

05 Iunie, 08:17

Blocul ACUM susține că funcția de speaker, pe care insistă cele două partide componente, este pentru cel mult două zile, iar după votarea, promulgarea și publicarea legilor în Monitorul Oficial, reprezentantul ACUM își va depune cererea de demisie.

Slusari

Potrivit vicepreședintelui Platformei „Demnitate și Adevăr”, Alexandru Slusari, blocul ACUM nu pretinde la funcția de președinte al Legislativului.

Țara are nevoie de președintele Parlamentului de la ACUM ca garanția aprobării actelor legislative importante pentru prima lovitura impotriva acestui regim. Cert este că fracțiunile noastre sunt gata să voteze pentru speakerul de la PSRM după votarea, promulgarea și publicarea primului pachet antioligarhic. Imediat după asta președintele Parlamentului își depune demisia. Vom avea speakerul pentru maximum 2 zile”, a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, Năstase nu insistă asupra propriei candidaturi pentru funcția de Președinte al Parlamentului.

Nu am primit azi răspuns de la PSRM de ce nu este posibil ca blocul ACUM să dețină pe perioada foarte-foarte scurtă funcția de speaker. Ar fi un gest concludent, care ar demonstra determinarea PSRM pentru lupta reală cu mafia și ar aduce primul gram de încredere în relațiile noastre. Considerăm că blocul ACUM are dreptul să fie mult mai suspecios față de PSRM după 2,5 ani de conformismul lui Dodon față de regimul Plahotniuc”, a menționat Slusari.

Vicepreședintele PPDA a precizat că „evitarea alegerilor anticipate și pornirea luptei contra mafiei în Parlament depind acum de caracterul PSRM”.

Amintim că azi a avut loc o nouă rundă de negocieri între PSRM și blocul ACUM. Urmareacestora, fiecare dintre cele două forțe politice au rămas pe pozițiile anterioare - ACUM vrea ca PSRM să voteze reprezentanții blocului în funcțiile de speaker și prim-ministru, dar și votarea pachetului „anti-oligarhic”, iar socialiștii insistă asupra funcției de speaker pentru Zinaida Greceanîi.

În acest sens, Greceanîi a declarat că ACUM ar urma „să se mai gândească”, iar PSRM în zilele următoare va convoca ședința Consiliului republican pentru a discuta procesul de negocieri cu ACUM, dar și oferta lansată săptămâna trecută de Partidul Democrat.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: