• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru Rafila, despre testarea gratuită timp de 2 luni, pentru accesul românilor la locul de muncă

11 Noiembrie, 15:04

Deputatul Alexandru Rafila a declarat, joi, după discuţiile cu PNL, pe capitolul de Sănătate din programul de guvernare, să s-a discutat despre accesul extins la testare, putându-se înfiinţa peste 1.000 de centre de testare.

esgrsg

Despre testarea gratuită timp de 60 de zile, gratuit, a românilor care merg la locul de muncă, Rafila a precizat că este o măsură pe o perioadă limitată de timp şi a arătat că vaccinarea este singura soluţie pentru a evita valul 5 al pandemiei de COVID-19.

Rafila a prezentat propunerile pe domenil sănătate, el precizând că se doreşte accesul extins la testare. ”Putem înfiinţa mult peste 1.000 de centre unde se poate face testare. Problema este accesul la aceste teste”, a spus deputatul PSD.

Partidele îşi mai propun acordarea asistenţei medicale ambulatorii, pacienţii să se adreseze cât mai aproape de casă şi să beneficieze de tratament, accesul la terapie antivirala şi stimularea producţiei interne de antivirale.

Rafila a mai enumerat evaluarea rapidă a spitalelor şi creşterea siguranţei cât este posibil în secţiile ATI.

Despre testarea gratuită timp de 60 de zile, în regim gratuit, a românilor care merg la locul de muncă, în sistemul de stat, Rafila a precizat că este o măsură pe o perioadă limitată de timp şi a arătat că vaccinarea este singura soluţie pentru a evita valul 5 al pandemiei de COVID-19.

Alexandru Rafila a explicat că testarea se întâmplă în multe ţări din Europa.

”Noi ne-am pomenit în vârful pandemiei cu o presiune mare pe populaţie şi o ameninţare de luare a unor măsuri intempestive, inclusiv la adresa personalului medical, de care este nevoie în asigurarea asistenţei medicale.

”Lucrul ăsta trebuie să înceteze şi de asemenea trebuie să înceteze discriminarea”, a spus el.

Rafila a arătat că ”vaccinarea este singura soluţie pentru că noi vrem să evităm valul cinci şi evitarea acestui val, va exista dacă populaţia acestei ţări va decide să se vaccineze”.

El a mai arătat că nicio ţară nu a introdus testarea pe termen nedefinit, astfel că va exista o ”dimensionare a testării, în funcţie de posibilităţile financiare ale României şi pe o perioadă scurtă de timp”.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: