• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru Rafila: Dacă te-ai testat o dată și ai ieșit negativ, nu însemană că nu te poți îmbolnăvi

21 Aprilie, 16:37

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, spune că măsurile de relaxare trebuie luate gradual și evaluate din două în două săptămâni, pentru a stabili pașii care trebuie luați în continuare. El avertizează că o persoană care a fost testată negativ pentru coronavirus nu înseamnă că nu îl poate contracta ulterior.

esgrsg

Alexandru Rafila a vorbit la Digi24 despre două tipuri de măsuri de relaxare care ar trebui luate: măsuri generale și măsuri locale, acolo unde este nevoie, în funcție de evoluția epidemiei în anumite comunități. El a dat exemplul focarului de la Suceava, unde numărul de infectați este mult mai mare decât în alte părți și crede că trebuie implementate măsuri speciale.

În Suceava, această imunizare colectivă cred că este mai intensă, au trecut mai mulți prin boală”, a declarat Alexandru Rafila.

Cu toate acestea, procentele sunt încă mici, a mai spus specialistul.

În Franța, unde numărul de cazuri este mai mare decât în România, raportat la milionul de locuitori, aproximativ 6% din populație a trecut prin boală. În România cu siguranță sunt mult mai puțini”, a dat el o imagine asupra imunizării colective.

Măsurile de relaxare trebuie să fie graduale și evaluate la fiecare două săptămâni, perioada maximă de incubație a virusului, pentru a stabili pașii următori, a mai pecizat Rafila.

În privința testării în masă, aceasta trebuie făcută doar la persoanele care prezintă simptome specifice. Iar un test care iese negativ este doar o imagine de monent.

Dacă te-ai testat o dată și ai ieșit negativ, nu însemană că nu te poți îmbolnăvi”, a precizat Alexandru Rafila.

El atrage atenția și asupra testelor de imunitate, spunând că acestea indică prezența anticorpilor, dar au o marjă de precizie destul de largă, potrivit Digi24.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: