• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexandru Rafila: Cred că Vlad Voiculescu a încurcat locul pe care îl ocupă, el nu trebuie să ofere informații

15 Martie, 15:36

Deputatul PSD, Alexandru Rafila consideră că Vlad Voiculescu a încurcat locul pe care îl ocupă în Ministerul Sănătății, menționând, luni, că „el nu trebuie să ofere informații, ci să ia măsuri”.

esgrsg

Alexandru Rafila: Ne găsim într-o situație paradoxală în care sistemul de sănătate este depășit

Rafila a declarat, într-o conferință de presă, că sistemul de sănătate din România este depășit.

„Totuși ne găsim într-o situație paradoxală în care sistemul de sănătate este depășit la un număr de cazuri la jumătatea anului trecut. Ar trebui să ne întrebăm care sunt soluțiile și ce-ar trebui să facă Ministerul Sănătății. Cea mai mare parte din recomandările PSD din moțiunea simplă sunt valabile și azi dar nu au fost puse în practică. Ar trebui să începem cu testarea. Testarea este redusă. Vlad Voiculescu a informat populația că multe județe nu testează suficient. Soluția noastră este testarea le medicul de familie, dacă ar fi 11.000 de centre de testare ar fi un lucru foarte bun. Din cele 3 milioane de teste rapide s-au folosit foarte puține până în momentul de față. Numărul de cazuri este mult mai mare decât îl estimează Ministerul Sănătății”, a afirmat profesorul.

Rafila: Ministrul Sănătății a încurcat puțin locul pe care îl ocupă, el nu trebuie să ofere informații, ci să ia măsuri. Este o inactivitate evidentă

Acesta a mai spus că România a înregistrat cea mai mare mortalitate din istorie după al Doilea Război Mondial, pentru că pacienții cu alte patologii în afară de COVID au avut acces limitat pe parcursul anului trecut la îngrijiri medicale.

„Reorganizarea modului de acordare a asistenței medicale este poate cel mai important de făcut imediat. Din păcate au rămas spitale exclusiv COVID și celelealte spitale se ocupă de alte patologii. Trebuie regândită rapid această strategie. Pacienții cu alte patologii în afară de COVID au avut acces limitat pe parcursul anului trecut. În noiembrie anul trecut, România a înregistrat cea mai mare mortalitate din istorie după al Doilea Război Mondial, pentru că bolile s-au agravat. Deci lucrurile acestea trebuie rapid soluționate de Ministerul Sănătății. Acum avem aproape 3 luni de când ministrul a intrat în funcțiune și din păcate nu se iau nici măsuri concrete, nici testare, nici anchete epidemiologice, nici că organizare a asistenței medicale. Ministrul Sănătății a încurcat puțin locul pe care îl ocupă, el nu trebuie să ofere informații, ci să ia măsuri. Este o inactivitate evidentă”, a precizat Alexandru Rafila.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: