• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 21º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 26º C
  Craiova 21º C
  Galati 26º C
  Iasi 27º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 26º C
 • 1 EUR = 4.6572 LEI
  1 USD = 3.9685 LEI
  1 GBP = 5.2603 LEI
  1 CHF = 3.9935 LEI
  1 HUF = 1.4421 LEI
  1 BGN = 2.3812 LEI
  1 JPY = 3.5318 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alexander Adamescu și dramele tatălui său

14 Februarie, 09:41

Pentru a se sustrage cercetării penale și a evita condamnarea în cazul mituirii unor judecători și al falimentării Astra Asigurări SA, Alexander Adamescu se folosește de drama tatălui său, Dan Adamescu, pentru a influența opinia publică printr-o serie de minciuni răspândite în spațiul public, potrivit stiripesurse.ro

adamescu

1. Dan Adamescu ar fi murit la închisoare, de septicemie

Decesul omului de afaceri a survenit pe data de 24 ianuarie 2017 la Spitalul Ponderas, într-o clinică privată de lux din București, unde și-a petrecut ultimele 4 luni de viață, beneficiind de un regim semi-deschis. De aici, trupul neînsuflețit a fost transportat la Institutul Medico-Legal „Mina Minovici”, fără a mai trece vreo clipă pe la penitenciar. Iar Certificatul constatator al decesului nr. 152/ 25.01.2017 a stabilit drept cauză insuficiența cardio-respiratorie și bronho-pneumonia, nu vreo infecţie cu bacterii ucigaşe.

2. Textul vehiculat de presă ar fi fost dictat pe patul de moarte

În realitate, conform facsimilului publicat de stiripesurse.ro, dictarea a fost realizată pe 20 septembrie 2016, după ce a fost transferat la Spitalul Floreasca. Acest lucru este demonstrat și de faptul că textul cel mai complet de până acum, accesibil aici, derulează extrem de detaliat evenimentele din perioada arestului preventiv, dar se termină puțin după încarcerarea în penitenciarul Jilava, pe 7 septembrie 2016. Deci nu este prezentat tratamentul preferențial de care s-a bucurat până la deces - o manipulare prin omisiune.

3. Dan Adamescu ar fi fost torturat și privat de îngrijiri medicale adecvate

Afirmațiile lui Alexander sunt contrazise de faptul că, pe 27 septembrie 2016, deținutului i s-au creat condițiile să fie mutat, operat și ulterior îngrijit într-o rezervă din spitalul privat, fiind păzit de doi gardieni delegați de Administrația Națională a Penitenciarelor. Așa cum demonstrează un material prezentat de România TV pe 1 noiembrie 2016, nu numai că ocupa singur o cameră de circa 25 mp, dar beneficia de posibilitatea de a-și întâlni sora de cel puțin 3 ori pe săptămână și de a primi mâncare de la restaurantele sale preferate. Deci, în realitate a fost privilegiat comparativ cu alți deținuți ce au un tablou medical, cel puțin la fel de complex ca al său, dar care rămân încarcerați.

4. Lui Dan Adamescu i s-ar fi respins dreptul la un proces just

Condamnarea la 4 ani și 4 luni închisoare a fost pronunțată în dosarul 4153/2/2014, fiindcă le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, pentru ca aceștia să dispună soluții favorabile în două dosare de insolvență. Cei doi judecători au fost și ei condamnați la închisoare cu executare și, deși cunosc legile și procedurile mai bine decât oricine altcineva, nu au clamat în niciun fel că ar fi victimele unei erori judiciare sau că le-ar fi fost încălcate drepturile procesuale. Iar judecătorul Mircea Moldovan, condamnat în același dosar la 12 ani și 2 luni închisoare, a folosit toate mijloacele legale pentru a prelungi la maxim procesul și a obține toate avantajele procesuale posibile.

5. Dan Adamescu ar fi păcălit să accepte plata cauțiunii fără să se poată opera la Viena

Controlul judiciar pe cauțiune este o măsură obligatorie, ce precede arestarea preventivă. Ţinând cont de starea sa de sănătate, în realitate procurorul DNA a dispus luarea acestei măsuri, pentru a-i permite să beneficieze de intervenția chirurgicală la genunchi. După cum descrie chiar el în partea a treia a dezvăluirilor, în perioada controlului judiciar Dan Adamescu s-a internat într-o clinică din Viena. Iar operația a fost în cele din urmă efectuată cu succes într-o clinică din București. De aceea, păcălirea sa de către procurori, sugerată în prima parte a așa-zisei scrisori a lui Dan Adamescu, invocată şi de fiul său, Alexander, ca pretinsă dovadă a abuzurilor autorităţilor române, este o minciună flagrantă, ce ridică mari semne de îndoială privind autenticitatea acestei scrisori. Ne putem întreba:

cine este persoana care a redactat înscrisul,

de ce nimeni nu și-a asumat rolul de „grefier” până în acest moment,

de ce nu a fost scrisă de Dan Adamescu însuși, sau

de ce nu a fost măcar semnată de el, în contextul în care, în septembrie 2016, putea să se deplaseze și să scrie fără probleme.

6. Dan Adamescu ar fi clădit afaceri rentabile, râvnite acum de Statul român

Lista companiilor create de Dan Adamescu și ajunse în insolvență include: Astra Asigurări-Reasigurări, Medien Holding (cu ziarul România liberă), Baumeister, MegaVision, Flamingo etc. Folosind banii din „pușculița” numită Astra Asigurări, aceste companii au fost folosite ca paravan pentru trimiterea banilor în paradisuri fiscale. Suma împrumutată doar Medien Holding ar fi fost suficientă pentru a asigura lichiditatea Astra Asigurări și a evita falimentul acesteia. Mai mult, toate aceste firme au avut polițe de asigurare la Astra, pentru care nu au plătit nimic, dar au beneficiat de despăgubiri pentru daunele pe care le-au suferit. Astfel au fost deturnați banii celor care și-au plătit cinstit primele de asigurare, iar apoi au trebuit să aștepte luni sau ani de-a rândul înainte de a fi despăgubiți.

7. Dan Adamescu ar fi fost „singurul inculpat” în procesul de falimentare a Astra Asigurări SA

În realitate, cu excepția perioadei 27 aprilie - 3 decembrie 2012, din 2008 până în 2014 Alexander Adamescu a fost vicepreședinte ale Comisiei de Supraveghere a societății, răspunzând direct și solidar împreună cu tatăl său pentru politica și strategia firmei, precum și pentru toate deciziile care, în final, au condus la falimentarea acesteia. În disperarea acestor zile, Alexander încearcă acreditarea ideii că ar fi vorba despre „un caz clasic de delapidare de către angajați”, aceiași pe care îi deplânge că sunt lăsați pe drumuri de către Statul român. De fapt, multe dintre împrumuturile păguboase poartă semnătura lui Alexander, uneori în calitate de reprezentant al creditorului, alteori ca administrator al beneficiarului acelor sume. Astfel că, pe lângă complicitatea la darea de mită, va trebui să răspundă și pentru celelalte fapte ale sale.

Pentru a-și salva pielea, Alexander este gata să distrugă imaginea tatălui său, cocoțându-se pe mormântul acestuia și exploatând emoțional drama prin care el a trecut. Nu are nici măcar tăria de a apare el însuși la TV, delegând-o pe concubina sa să facă acest lucru. Însă pare să aibă soluții pentru rezolvarea tuturor problemelor din sistemul judiciar și din penitenciarele românești.

Dar ar trebui să se preocupe mai degrabă de răspunsul pe care să-l dea în arestul preventiv unui taximetrist ce nu și-a putut scoate mașina din service 8 luni, căci a întârziat plata despăgubirilor de către Astra. Iar în timpul acesta a fost dat afară din casă, fiindcă nu și-a mai putut plăti chiria, iar boala copilului s-a cronicizat, căci n-a avut bani de tratamente!

Citeste mai mult despre: Alexander Adamescu, dan adamescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: