• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 25º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alertă în Cluj Napoca! Doi muzicieni români care au concertat în Wuhan, China, suspecţi de coronavirus

23 Ianuarie, 13:46

Este alertă în Cluj Napoca napoca. Doi dintre muzicienii care au concertat în China, în orașul în care a apărut virusul ucigaș, sunt căutați de autoritățile sanitare. De când s-au întors artiștii au intrat în contact cu mai mulți oameni.

virus

Autoritățile vor să-i examineze. Între timp, alți 23 de muzicieni din Timișoara, care făceau parte din aceeași orchestră au intrat în carantină.

Directorul Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, Ioan Coriolan Gârboni, a declarat, miercuri, că muzicienii au ajuns marţi din China. „Colegii mei au fost 49 de zile într-un turneu în China şi au avut un concert în zona Wuhan, dar atunci nu era epidemie declarată, nu era nimic, iar ulterior doar au tranzitat aeroportul, fără să ajungă în oraş. Au ajuns marţi după amiază din China şi nu au avut niciun fel de filtru, nici pe aeroportul din Germania, nici pe cel din România.

Văzând, totuşi, ce se întâmplă, noi, ca instituţie, i-am rugat să se prezinte la cei care se ocupă cu medicina muncii şi să fie consultaţi ca să nu fie probleme. Am început o corespondenţă cu DSP Timiş şi am hotărât, cu de la mine putere, ca aceşti colegi să stea acasă în următoarele 10 zile, preventiv, să evite colectivităţile. Îmi asum responsabilitatea, le voi da o motivare medicală, dar sper să nu aibă probleme de sănătate”, a spus Gârboni pentru Mediafax.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: