• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8730 LEI
  1 USD = 4.0969 LEI
  1 GBP = 5.4563 LEI
  1 CHF = 4.4927 LEI
  1 HUF = 1.3497 LEI
  1 BGN = 2.4915 LEI
  1 JPY = 3.9232 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Alegeri R. Moldova// Agresarea lui Plîngău la Edineț. Ce spun părțile implicate

28 Ianuarie, 12:43

Reprezentanții IP Edineț au confirmat faptul că Dinu Plîngău, candidatul Blocului „ACUM” din circumscripția uninominală Edineț, a depus o plângere pentru că ar fi fost agresat fizic în după amiaza zilei de ieri, 27 ianuarie, chiar în fața Inspectoratului de Poliție din oraș.

Dinu

Incidentul ar fi avut loc după un live pe care l-a făcut Plîngău pe Facebook, în care acuza Poliția că îl filează, filmează și monitorizează.

Astăzi, în jurul orelor 12.25, după live-ul din fața comisariatului de poliție Edineț, am fost bătut chiar pe scările poliției de trei persoane necunoscute, în prezența poliției. Indivizii m-au lovit, amenințat cu rafuială fizică şi îndemnat să părăsesc Edinețul. Acum sunt în drum spre spital pentru examinarea gravității leziunilor corporale, după ce am depus o plângere la polițiştii care nu au reacționat în niciun fel la agresiunile persoanelor şi le-au lăsat să plece”, scrie Plîngău într-o postare pe Facebook.

Poliția însă nu a confirmat faptul că „a fost bătut pe scările comisariatului.”

„Faptul că a fost bătut pe scările comisariatului nu se confirmă. Da, el se afla în fața inspectoratului, iar la un moment dat a intrat în unitatea de gardă cu sectoristul de serviciu unde a depus plângerea, în care a declarat că a fost agresat fizic de 3 persoane necunoscute. Cazul nu s-a întâmplat în prezența poliției așa cum spune el. Poițistul de care s-a apropiat Plângău, tocmai venea cu automobilul de serviciu la inspectorat. I-a fost eliberată îndreptare către medicul legist pentru a stabili gravitatea leziunilor”, au declarat aceștia.

Într-o altă postare, Dinu Plîngău scrie că „Inspectoratul de poliție are camere de supraveghere și speră ca înregistrările de pe acestea să nu dispară”.

Potrivit IP Edineț, nu există nici o înregistrare cu incidentul respectiv deoarece „în inspectorat au loc reparații, iar camerele de supraveghere nu erau conectate.”

Contactat de Deschide.MD, Dinu Plîngău a negat faptul că în sectorul de poliție se face reparație, iar lucrările ar fi început astăzi.

Referitor la agresori, acesta spune că toți trei sunt membri ai PD, care fac parte din gruparea criminală a lui Oleg Sîrbu, candidatul PD la funcția de deputat la Edineț, iar sportivul îi folosește atunci când trebuie să agreseze pe cineva. Unul dintre aceștia ar fi Vlad Nepeivoda, fiul lui Igor Nepeivoda, vice-președintele Organizației Teritoriale a Partidului Democrat de la Edineț.

Am încercat să luăm o reacție de la Igor Nepeivoda, însă acesta nu a vrut să dea nici o delarație referitoare la acest caz.

Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a declarat pentru Deschide.MD că „dacă Dinu Plîngău are probe, poate să se adreseze organelor de anchetă, care vor investiga cazul, pentru că este o acuzație gravă.”

„Vom încerca să venim cu o reactive din partea partidului dacă se va stabili că acestea nu au fost doar niște declarații în contextul campaniei electorale”, a mai adăugat Gămurari.

Și Amnesty International Moldova (AIM) este îngrijorată de riscul sporit al încălcării legislației electorale și convențiilor internaționale în domeniul electoral la care RM este parte, de către autoritățile statului, partidelor politice și exponenților acestora, în contextul viitoarelor alegeri parlamentare din 24 februarie 2019, asta după ce mai mulți concurenți electorali au raportat inacțiunea poliției în situații de hărțuire și agresiune din partea unor presupuși simpatizanți ai unor oponenți politici, în timp ce realizau acțiuni de campanie electorală.

AIM solicită organelor competente să cerceteze urgent aceste acuzații și, în cazul în care se adeveresc, să-i atragă la răspundere pe cei vinovați.

Amintim că Dinu Plîngău este candidatul blocului „ACUM” pe circumscripția uninominală nr. 3, Bălți.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: