• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 21º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 20º C
  Constanta 21º C
  Craiova 22º C
  Galati 21º C
  Iasi 23º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7601 LEI
  1 USD = 4.2755 LEI
  1 GBP = 5.4034 LEI
  1 CHF = 4.2363 LEI
  1 HUF = 1.4560 LEI
  1 BGN = 2.4338 LEI
  1 JPY = 3.8844 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ALDE nu e de acord cu o propunere care ar viza limitarea dreptului de a lucra într-un stat UE

27 Noiembrie, 20:21

Dreptul de a munci în interiorul Uniunii Europene este câştigat de toţi românii, iar problema deficitului de forţă de muncă în România, o problemă reală, nu se rezolvă prin limitarea unui drept câştigat prin obţinerea calităţii de membru al UE, a declarat marţi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE.

gchgv

Afirmaţia vine în contextul în care ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a expus scenariul limitării ca timp a dreptului de a lucra într-un stat UE ca o posibilă variantă de discutat la nivel european.

Tăriceanu a precizat că ALDE nu este de acord cu o astfel de propunere.

"O să încep cu o apreciere mai degrabă, mai în glumă - asta este o viziune liberală, cumva, asupra funcţionării economiei şi a pieţei muncii. Nicidecum nu suntem de acord cu o astfel de propunere, pentru că dreptul de a munci în interiorul Uniunii Europene este un drept câştigat de toţi românii, de care foarte mulţi au înţeles să beneficieze, iar problema deficitului de forţă de muncă în România, o problemă reală, nu se rezolvă prin limitarea unui drept câştigat prin obţinerea calităţii de membru al Uniunii Europene. Trebuie să ne gândim la alte soluţii, nu suntem singura ţară care s-a confruntat cu o penurie de forţă de muncă, mai sunt şi alte ţări, putem să învăţăm din exemplul altora. O astfel de măsură nu am auzit să fie luată sau să fi fost luată de o altă ţară europeană", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, la Parlament, la finalul reuniunilor Biroului Politic Executiv şi Biroului Politic Central ale ALDE.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: