• Bucuresti 22º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 23º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 19º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8705 LEI
  1 USD = 4.1828 LEI
  1 GBP = 5.3758 LEI
  1 CHF = 4.5108 LEI
  1 HUF = 1.3383 LEI
  1 BGN = 2.4903 LEI
  1 JPY = 3.9696 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Șalaru, în apărarea Ambasadorului Gribincea: „Argumentele” cu care-l ceartă Dungaciu sunt hilare

01 Aprilie, 10:14

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru, ia apărarea ambasadorului R. Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, în urma atacului la care acesta a fost supus de către Dan Dungaciu, Președintele Fundației Universitare a Mării Negre.

Gribincea

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Anatol Şalaru se arată surprins că ambasadorul Gribincea a fost ţinta lui Dan Dungaciu şi consideră atacul ca fiind unul „hilar”.

Argumentele” cu care îl ceartă profesorul Dungaciu pe ambasadorul Gribincea sunt cel puțin hilare. Să-l acuzi pe Mihai Gribincea de moldovenism sau de faptul că guvernul Republicii Moldova nu a organizat nici o manifestare dedicată Centenarului dovedește, fie o necunoaștere a realităților basarabene, fie rea credință. Mihai Gribincea, pe lângă faptul că este un profesionist desăvârșit, este un bun român, deținând inclusiv cetățenia română. Printre altele, Mihai Gribincea este, alături de ambasadorul Iurie Reniță, unul dintre cei cărora Igor Dodon le-a cerut demisia chiar în primele luni de la preluarea funcției de președinte al Republicii Moldova.”, a scris Anatol Șalaru,

De asemenea, președintele PUN mai precizează că Dan Dungaciu a cerut cetățenia R. Moldova, întrebându-se dacă, prin acest fapt, Dungaciu nu a recunoscut existența statului R. Moldova, căruia i-a jurat credință.

„Oare ce l-a determinat pe respectabilul cadru didactic să ceară, nesilit de nimeni, și să primească cetățenia Republicii Moldova? Acceptarea cetățeniei moldovenești nu este o recunoaștere a falsului istoric și politic numit Republica Moldova? Atunci când a depus jurământul de cetățean al Republicii Moldova articolul 13 nu exista în Constituție?”, a scris liderul PUN.

Anatol Șalaru mai precizează că Dan Dungaciu a fost consilier al lui Iurie Roșca și al lui Mihai Ghimpu, „sfaturile” acestuia ducând PL-ul la 1% voturi în cadrul alegerilor.

De asemenea, liderul PUN își exprimă speranța că atacul lui Dungaciu la Mihai Gribincea nu va reprezenta un argument ca Dodon să ceară din nou retragerea de la post a acestuia.

„Sper din tot sufletul că eticheta de ”conservă moscovită” atribuită de președintele Traian Băsescu lui Dan Dungaciu să nu se confirme deși, eu am încredere deplină în președintele Băsescu.”, scrie Anatol Șalaru în finalul postării.

Precizăm că Dan Dungaciu a criticat intervențiile publice ale ambasadorului Mihai Gribincea la evenimentul „Transnistria între Moscova și Chișinău. Prima cercetare sociologică dincolo de Nistru”, organizat de Fundația Universitară a Mării Negre, eveniment la care au avut platformă de exprimare personalități care suțin regimul separatist de la Tiraspol.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: