Șalaru scrie pe paginasa de Facebook în această dimineață a primit de la Dorin Chirtoacă un mesaj prin care îi solicită o întâlnire pentru „a discuta cele mai bune soluții pentru consolidarea votului unionist”.

„Îi răspund public: Cea mai bună consolidarea a votului unionist o putem face la aceste alegeri în jurul blocului ACUM. Dacă este cineva care te-a trădat nu blocul ACUM este acela ci Mihai Ghimpu. Fă dovada că ești bărbat de stat și nu candida nici tu și nici PL la aceste alegeri. Dacă ești cinstit sufletește hai în satele Basarabiei să ducem flacăra unirii! Unirea se poate promova și fără să fim în parlamentul Republicii Moldova. Te sfătuiesc să nu intri într-o aventură electorală ce poate arunca Republica Moldova din nou în brațele Moscovei”, scrie Șalaru.

Liderul PUN mai spune că ceea ce a făcut acum PL cu blocul ACUM îi amintește de alegerile prezidențiale din anul 2016 când, folosind aceleași tertipuri, Mihai Ghimpu s-a luptat nu cu Igor Dodon, pe care în final l-a ajutat să ajungă președinte, ci cu Maia Sandu.

„Dacă în 2016 Mihai Ghimpu l-a ajutat pe Igor Dodon să ajungă președintele țării, prin comportamentul său Dorin Chirtoacă și ce a mai rămas din PL vor ajuta PSRM să preia puterea în Republica Moldova, cu toate efectele ce decurg de aici”, spune politicianul.

În continuare Șalaru adaugă că pentru alegerile de anul viitor „binomul Plahotniuc-Dodon” va crea un bloc zis unionist care să fure voturi din zona Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase.

„Mai mult, cu toții am fost încântați atunci când datele ni s-au confirmat prin apariția zisei Convenții Euro-Unioniste. De fapt, această Convenție Euro-Unionistă, dispărută între timp, nu a fost de cât o țintă falsă, creată artificial de Plahotniuc și Dodon, care să mascheze adevărata structură ce urmează să deturneze și să capaciteze câteva procente din zona ACUM. Adevăratul ”bloc unionist”/ ”listă națională” a lui Plahotniuc și Dodon abia acum urmează să se construiască în jurul PL cu largul concurs al lui Dorin Chirtoacă”, precizează Șalaru.

Vedeți mai jos postarea integrală a lui Șalaru: